• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Legenda Zvezde i Jugoslavije Darko Pančev: Borac ima veliku tradiciju, a u Banjaluci sam dao prve golove za "plave"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Legendarnog golgetera Crvene zvezde Darka Pančeva vežu lijepe uspomene za Banjaluku.

 Darko Pančev o FK Borac i Banjaluka Izvor: Tomislav Mihajlovic/© MN press, all rights reserved

"Zlatna kopačka" Evrope i jedan od najboljih golgetera bivše Jugoslavije svih vremena u intervju za Radio-televiziju Republike Srpske govorio je o fudbalskim aktuelnostima, a posebno se osvrnuo na grad na Vrbasu.

Možda će vas zanimati

"Prve moje golove za reprezentaciju Jugoslavije sam dao u Banjaluci protiv Austrije, pobijedili smo 4:0. Bila je to jedna mlada i kombinovana ekipa, gdje su igrali izvanredni igrači kao Tuce, Smajić, ja, Piksi (Stojković), Vulić...Ne mogu svih da se sjetim, ali pobijedili smo 4:0, a ja sam postigao dva gola. Uvijek mi je Banjaluka u lijepom sjećanju. A i Borac kao ekipa je imala veliku fudbalsku tradiciju u bivšoj Jugoslaviji, tako da je Banjaluka i fudbalski grad, apsolutno", rekao je Pančev za RTRS.

S obzirom da mu je kao centarforu posao bio postizanje pogodaka, osvrnuo se i na nedavno ostvareni rekord Aleksandra Mitrovića, koji je došao do 39. gola u dresu Srbije i poslije 65 godina nadmašio Stjepana Bobeka.

"Svaka čast Mitroviću, nije to mala stvar. I sam sam bio golgeter, i znam kako je teško doći do pogotka. Čuo sam se s njim ne tako davno, i želim mu još puno golova u karijeri".

Izvor: MN PRESS

"Kobra sa Vardara" će predstojećeg ljeta biti fokusiran na Evropsko prvenstvo i istorijski plasman reprezentacije Sjeverne Makedonije.

"Jako je bitno da se odigra dobro na Evropskom šampionatu, da ne budemo 'vreća za nabijanje', jer odmah bi krenule priče da je UEFA pogriješila da preko Lige nacija da se uslovno rečeno i slabijim reprezentacijama mogućnost da dođu na veliko takmičenje. A, svi znamo kako je to važno, da ponekad i mali osjete atmosferu velikih arena".

Za dva mjeseca, Crvene zvezda će proslaviti tri decenije od osvajanja Kupa Evropskih šampiona u Bariju, gdje je posljednji, pobjedonosni penal protiv Olimpika iz Marseja u finala postigao upravo Pančev.

"Mi smo bili igrači iz jedne države, tadašnje Jugoslavije. Da nije bilo raspada i rata, vjerovatno bi vladali Evropom još nekoliko godina. Zamislite, da Real, Milan, Mančester mogu samo iz svoje države uzimati igrače, gdje bi bili", podvukao je Pančev, koji je u klupskoj karijeri osim matičnog Vardara i Zvezde, nastupao još i za milanski Inter, njemačku Lokomotivu Lajpcig i Fortunu iz Dizeldorfa, te švajcarski Sion.

Dres "plavih" oblačio je na 27 utakmica i postigao 17 golova.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC