• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Širokog Brijega potvrdio ambicije na "Koševu": Dobrom partijom do pobjede protiv Sarajeva!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

"Maksimalno kvalitetno treniramo i protiv Sarajeva idemo odigrati dobru utakmicu i dobrom partijom na terenu se možemo nadati pobjedi", kaže strateg Širokobriježana pred derbi 24. kola.

 Sarajevo - Široki Brijeg, najava 24. kolo, Toni Karačić, Tomislav Čuljak Izvor: FENA/Filip Kožul

U najavi derbija 24. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine između Sarajeva i Širokog Brijega, koji se igra na "Koševu" u subotu u 17 sati, trener Širokobriježana Toni Karačić je rekao da njegova ekipa spremno dočekuje ovaj susret.

Možda će vas zanimati

"Imali smo zanimljivu sedmicu i moram pohvaliti igrače na jako dobroj atmosferi i na njihovoj odgovornosti oko treninga. Zahvalio bih se GSS Široki Brijeg na njihovom pozivu i što smo imali priliku proći stazom kroz kanjon koju su napravili koja je duga 13 kilometara. Iza toga smo imali cijelu nedjelju da se regenerišemo i svi igrači osim Josipa Majića su na raspolaganju. Maksimalno kvalitetno treniramo i protiv Sarajeva idemo odigrati dobru utakmicu i dobrom partijom na terenu se možemo nadati pobjedi", izjavio je Toni Karačić, a prenijela agencija "Fena".

Utakmicu je najavio i lijevi bek Tomislav Čuljak koji je naglasio da je iza ekipe razdoblje kvalitetnog rada što se vidi i na rezultatu.

"Nas igrače ne zanimaju promjene u kadru, a kada je riječ o tabeli i rezultatima mi smo za to radili mukotrpno još od ljeta i ovu zimu pogotovo. Promijenili smo ekipu i od prvog dana smo svi igrači i stručni štab radili na atmosferi. Stvorila se jedna nova ekipa, nova klapa. Mogu pohvaliti cijelu svlačionicu i ljude u klubu jer radimo svi na dobrobit kluba i to se vidi na rezultatu", naglasio je Tomislav Čuljak.

Čuljak je dodao da je trener Karačić igračima prvi dan naglasio da uz ovaj klub ide to da je klub u vrhu tabele i da se bori za trofej.

"Mi imamo kvalitet, potvrđujemo ga iz kola u kolo. Imamo pred nama još deset finala", kazao je Čuljak.

Toni Karačić se osvrnuo i na neke ranije rezultate Širokog Brijega na gostovanju kod Sarajeva i naglasio da su utakmice ova dva kluba uvijek derbi s posebnim nabojem posebno kada su navijači prisutni na tribinama.

"Ambijent je specifičan i stvori se takva atmosfera da igračima nije lako igrati. Sada nema publike i za gosta to može biti olakšavajuća okolnost, posebno za mlađe igrače jer nemaju taj pritisak. Imamo sve preduslove da odigramo dobru utakmicu. Čitavu polusezonu smo od drugih trenera i fudbalske javnosti bili oslovljavani kao tim koji igra najljepši fudbal. U jednom dijelu sezone smo imali probleme s korona virusom i sigurno nam je to u nekim utakmicama otežalo rad, ali smatram da smo i u tim utakmicama koje smo izgubili mogli igrati bolje. Osamnaest igrača je otišlo, pa iako je moja želja da igramo napadački, ali kada se mijenja ekipa i zahtjevi su drugačiji", rekao je Karačić.

Pritom je istakao kako su zadovoljni s učinkom u prošlih nekoliko utakmica jer su bili pragmatični i osvajali bodove, čak deset od dvanaest mogućih bodova.

"Iako smo u Kupu BiH izgubili i imali tehničke greške, ali partija igrača i zalaganje su bili na dobrom nivou i nemam im šta zamjeriti za tu utakmicu. Svaka utakmica će biti teška i nema nekih utakmica koje će se lako dobiti", ustvrdio trener Širokobriježana.

M:TEL PREMIJER LIGA BIH - 24. KOLO:

U petak:

Mladost - Zrinjski (15.00)
Radnik - Borac (18.00)

U subotu:

Krupa - Tuzla siti (15.00)
Sloboda - Željezničar
Sarajevo - Široki Brijeg (17.00)

U ponedjeljak:

Olimpik - Velež (18.00)

Standings provided by SofaScore LiveScore

(mondo.ba/agencije)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC