• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otkriveno - Putin zabranio Superligu bogatih! Jedan poziv predsjednika Rusije je sve promijenio!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

A ti mu se čik nemoj javiti...

 vladimir-putin-zabranio-superligu-evrope-roman-abramovic-celsi Izvor: Profimedia

Naslušali smo se mnogo teorija o krahu Superlige Evrope, projekta koji je propao za 48 sati, a najnovije informacije govore da je politika bila mnogo više uključena nego što se mislilo.

Možda će vas zanimati

Slušali smo o tome kako je glas navijača bio presudan, potom igrača i trenera klubova iz novoformiranog takmičenja, da je sve palo zbog čvrste ruke Aleksandra Čeferina, čuli smo i da je za sve kriv Đoan Laporta koji se istrtljao, dok je na kraju možda prste ipak umiješao i Vladimir Putin (!?).

Teško ko bi povjerovao u ove vijesti da stižu iz Rusije, međutim njemački list "Zidojče Cajtung" otkriva da je poziv predsjedniku Rusije sve promijenio.

Naime, Putin je po objavljivanju vijesti o Superligi Evrope odmah nazvao Romana Abramoviča, ruskog oligarha i vlasnika Čelsija, zatraživši da odmah odustane od svega jer je ruski Gazprom glavni sponzor Lige šampiona i Zenita kome ne pogoduju nova pravila.

Uz to, Sankt Peterburg je domaćin finala Lige šampiona za 2022. godinu, pa bi ponovo željeli da se pokažu kao dobri domaćini kao što je to bilo na Svjetskom prvenstvu 2018.

Izvor: Profimedia

Putin nije dozvolio to da se dogodi, posebno kada se saznalo da iza novca kojim bi Superliga bila finansirana ne stoji zapravo američka banka, nego Saudijska Arabija.

To je bilo signal i Sitiju da odustane (vlasnik iz Emirata), od ranije Pari Sen Žermen nije imao interes da učestvuje u tom takmičenju jer direktno "ruši" njihovog gazdu iz Katara, pa je na kraju "bitka za budućnost fudbala" postala čisto politička.

Bez toga se izgleda ne može...

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC