• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovako je Čeferin uništio Superligu Evrope za 24 sata: Predsjednik UEFA najavio kazne zbog najvećeg fudbalskog skandala

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Dvanaest klubova se drznulo u želji da zarade više novca, a Slovenac i prvi čovjek UEFA otkriva šta se sve dešavalo u prethodnih nekoliko dana, tokom jedne od najburnijih fudbalskih priča posljednjih godina.

 predsjednik uefa progovorio o rušenju superlige evrope Izvor: Profimedia/AFP PHOTO/UEFA/HAROLD CUNNINGHAM

Aleksandar Čeferin više neće da ćuti! Predsjednik UEFA riješio je da odgovori svima i otkrije šta se sve dešavalo u prethodnih nekoliko suludih burnih dana u evropskom fudbalu.

Nakon što je 12 bogatih klubova u nedjelju uveče objavilo da planiraju osnivanje Superlige Evrope van okvira UEFA, predsjednik Evropske fudbalske unije imao je spreman odgovor koji je rezultirao u brzom padu te novonastale ideje.

Možda će vas zanimati

Čeferin je govorio prethodnih dana o tome koga je sve razočarao, a sada je za slovenački "24ur" otkrio neke nove detalje iz ove burne sedmice.

"Ljudi kažu da je UEFA korumpirana i da sve radimo isključivo zbog novca. Bivši predsjednici i jesu bili, zato sam se ja i kandidovao da promijenim to i sada sam prvi čovjek UEFA", počeo je Čeferin prije nego što se osvrnuo na čitavu priču oko Superlige.

Prvo je spomenuo članove Mančester junajteda i Juventusa.

"Vudvord me je nazvao u četvrtak i rekao da je novi format Lige šampiona sjajan i da će glasati za njega. Anjeli je u petak presjedavao EKA i svih 247 klubova su glasali za novi format. Uključujući i pohlepnih 12", rekao je Čeferin o planiranom proširenju Lige šampiona na 36 klubova od 2024. godine.

"Subota je zaista bila zanimljiva. Neko čije ime neću spomenuti me je nazvao ujutru i rekao da će klubovi u nedjelju veče stvoriti nešto što se zove Superliga. Nakon toga, istog dana, primio sam pet poziva od pet različitih klubova koji su mi se izvinjavali što su to morali da urade", otkriva Slovenac.

"Anjeli je rekao da su sve to laži i da su izmislili. Nisam bio tako naivan i rekao sam mu da bi trebalo da napišemo saopštenje za medije. Rekao je da napišem, da će on to provjeriti, popraviti i poslati nazad. Tada smo se posljednji put čuli, više se nije javljao na telefon."

Predsjednik UEFA prepričava šta se dalje dešavalo.

"Rekao sam tim klubovima da moraju javno da poreknu tvrdnje da će učestvovati u Superligi. Ako to ne učine do nedjelje veče, postaće neprijatelji. Zatim su oni poručili da žele da ostanu u Superligi, iako sam im ja rekao da to i ne postoji. Jasno je da me Perez ne voli, jer ne radim ono što on kaže. Na kraju, on je predsjednik Superlige. Predsjednik NIČEGA! Pročitao sam i vic vezan za Superligu, a to je da će Real i Juventus sljedeće sezone igrati 52 meča..."

"U nedjelju sam morao da uzmem dupli viski kako bih zaspao. U utorak sam dobio 3.800 SMS poruka na koje nisam stigao da odgovorim. Klubovima koji su bili zabriniti zbog nastanka Superlige sam rekao: 'Dajte mi 24 sata i ona više neće postojati'.' Obavio sam nekoliko poziva, ali najvažnije su odradili navijači. Oni su ti koji su se pobunili."

Otkrio je Čeferin i ko ga je najmanje razočarao od svih.

"Do neke mjere svi su me razočarali, ali moram da kažem da je Barselona možda najmanje. Laporta je na poziciju predsjednika Barselone izabran nedavno i razgovarao sam s njim dva ili tri puta. Bio je pod ogromnim pritiskom zbog loše finansijske situacije koja ga je dočekala u klubu. Nije on kriv što je situacija takva i očito je bio pod velikim pritiskom da pronađe novac. Ipak, kao lukavi pregovarač osigurao je način da Barselona izađe iz tog projekta ako navijači budu protiv."

O kazni koja čeka odmetnike, Čeferin je poručio:

"Prvo moramo da obavimo razgovor sa našim advokatima. Imaćemo na umu da su uputili izvinjenje navijačima, ali ćemo se postarati da se ovo više nikada ne ponovi. Sljedeće sedmice ćemo vidjeti kakve će posljedice biti sa klubovima", zaključio je Aleksander Čeferin.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC