• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA uzima sav novac, mi ne dobijamo ništa: Tužna priča Antonija Kontea, kaže da brani igrače, a sve se svodi na evre!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

"Ni UEFA ne radi baš sjajan posao", ističe trener Intera.

 trener intera nezadovoljan kako uefa raspodjeljuje novac Izvor: Profimedia

Iako je za sada propala ideja Superlige, neki od čelnika klubova koji su je željeli poput Florentina Pereza i dalje brane takav koncept. 

Sada se po tom pitanju oglasio i Antonio Konte, koji smatra da ni ovo što radi UEFA nije pravedno. 

Možda će vas zanimati

"Kao čovjek sporta, nikad ne bismo smjeli da zaboravimo tradiciju i strast. Istorija mora da se poštuje. Na kraju krajeva, sport mora biti zasnovan na zaslugama, vještinama i talentu. Treniramo da bismo pobijedili i zaradili novac. Meritokratija mora biti prva i najvažnija", rekao je Konte poslije remija svog tima sa Specijom.

On se požalio na to što UEFA uzima veliki dio prihoda od evropskog fudbala, po njemu nezasluženo. Što je i razumljivo, pošto je njegov Inter u ogromnim finansijskim problemima. 

"Imajući u vidu prethodne moje riječi, ispada da je jedino ispravno ono što radi UEFA. Ona organizuje turnire, ubira sav prihod, a klubovima koji u njima učestvuju vraća samo mali dio.Malo dobijaju igrači, koji su usljed velikog broja utakmica u sezoni iscijeđeni poput limuna. Krovna organizacija mora da razmotri kako da poveća nagrade, jer klubovi investiraju u trenere i fudbalere, otud zaslužuju dio prihoda. Nije pošteno da ako ostvarite prihod od deset nečega, sebi uzmete sedam, a onima koji omogućavaju profit vratite samo tri. Ta raspodjela sredstava se mora podrbonije razmotriti", istakao je Konte, čija će se želja ostvariti. 

UEFA i planira da drastično poveća nagradni font, a na kraju je Konte podvukao da je najbitnije da u elitnom takmičenju igraju samo najbolji klubovi. 

"Nisam razmišljao o formatu. Nije bitno ko sve učestvuje, ali je bitno da unutra budu ekipe koje to zaslužuju. Ponavljam, meritokratija je najvažnija stvar. Isto tako i organizacija koja vodi takmičenje mora da razmisli kako da proširi resurse", dodao je Antonio Konte.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC