• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nije kraj! Superliga propala za 48 sati, ali Perez ne odustaje: Kao da smo bacili atomsku bombu, nastavljamo projekat!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Predsjednik Real Madrida je baš uvjeren u ideju koja je podigla mnogo bure u svjetskom fudbalu.

 florentino perez superliga evrope na čekanju nije propala Izvor: Profimedia

Ne stišava se bura oko Superlige Evrope, a sada se ponovo o svemu oglasio Florentino Perez!

Predsjednik Real Madrida je prije par dana bio gost na jednoj španskoj televiziji kada je ponosno isticao novi projekat na čijem čelu je on trebalo da bude, ali samo 24 sata kasnije - ta ideja je propala.

Možda će vas zanimati

Ipak, iako su gotovo svi klubovi koji su bili upleteni u projekat riješili da napuste ideju o Superligi Evrope i ponovo se priklone UEFA, Florentino Perez ne odustaje.

On je u gostovanju za "El Largero" govorio da je ovaj projekat sada samo na pauzi i da je on izuzetno potreban evropskim klubovima.

"Nastavićemo da radimo. Tražimo načine da ovo ostvarimo. Bila bi šteta da to ne uradimo", počeo je Florentino Perez o projektu Superlige.

Gotovo svi klubovi su napustili ideju Superlige Evrope, ali Perez tvrdi da je situacija ipak - drugačija!?

"Oni nisu otišli. Svi smo i dalje zajedno u tome, smišljamo načine kako da ovaj projekat izvedemo. Svaki predsjednik je bio spreman da priča o tome, ali su nas sutradan 'ubili'. Nismo to očekivali. Bilo je kao da smo bacili atomsku bombu. Izgledalo je kao da su već znali sve i da su nas samo čekali", rekao je predsjednik Reala i o reakcijama svjetske javnosti kada je čitav projekat objavljen.

"Nastavićemo da radimo i da pričamo sa svima. Otvoreni smo za sve što je najbolje za fudbal."

Perez je istakao da je svjetskom fudbalu ovaj projekat potreban kako on ne bi propao, mada nije baš najjasnije objasnio kako je to tačno slučaj.

Izvor: Profimedia

"Ovo moramo sada uradimo. Ne možemo da čekamo tri godine. Novac dolazi od dobrih mečeva, gdje postoji takmičenje. Morate da imate mečeve kao Federer - Nadal koji interesuju navijače. Imam obavezu prema Real Madridu da budem pionir. Ako tu ima novca, tu je novac za sve. Projekat je sada na pauzi", samouvjeren je Perez.

Na kraju se dotakao i Aleksandra Čeferina, predsjednika UEFA koji je žestoko opleo po predsjednicima klubova nakon što je 12 klubova željelo da se odmetne i drzne da osnuje svoje takmičenje.

"Nikada nisam vidio takvu agresiju od predsjednika UEFA. To je bilo orkestrirano. Nikad nisam vidio prijetnje i uvrede, kao da smo ubili nekoga. Fudbal mora biti spasen. Želim edukovanog predsjednika UEFA, koji ne vrijeđa. Svi imamo obavezu na dijalog i predsjednik UEFA nije to dobro uradio", rekao je Florentino Perez.

On je istakao da klubovi više ne mogu da kupuju igrače kao što su Kilijan Mbape i Erling Holand jer su preskupi, mada je zanemario činjenicu da klubovi baš i nisu u obavezi da troše stotine miliona evra na dovođenje jednog igrača...

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC