• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac i Sarajevo odlučuju o osvajaču Kupa BiH: Tuzla siti poveo na Koševu, pa primio tri udarca za samo osam minuta!

Autor Dragan Šutvić

"Prštaće" u Zenici 27. maja!

 kup bih polufinale sarajevo tuzla siti polufinale Izvor: Promo/FK Sarajevo

O trofeju u Kupu BiH ove sezone će odlučivati Borac i Sarajevo – epilog je današnjih revanš utakmica polufinala!

Borac je ranije tokom popodneva potvrdio nastup u finalu Kupa BiH, prvom u istoriji kluba još od 2010. godine, a tamo će, 27. maja, igrati protiv aktuelnog bh. šampiona:

SARAJEVO – TUZLA SITI 3:1 (0:0)
/Mešanović 76, Hebibović 78, Velkoski 84 - Brkić 55/

Možda će vas zanimati

Tuzlaci su poveli u 55. minutu i u tom trenutku anulirali prednost Sarajeva iz prve utakmice, ali su onda poklekli tri puta za samo osam minuta, od 76. do 84. minuta i oprostili se od ambicije da se kroz Kup bore za mjesto "pod evropskim suncem". 

Što se tiče prvog dijela današnjeg meča, nismo vidjeli mnogo toga sve do 27. i 28. minuta.

Prvo je Krste Velkoski pogodio mrežu Tuzla sitija, ali je gol morao da bude poništen zbog ofsajda, a potom je Jasmin Mešanović u narednoj akciji uposlio Aleksandra Pejovića koji je snažno šutirao, ali je golman Tuzlaka Azir Muminović bio dobro postavljen.

Na kraju, u nadoknadi je Slobodan Milanović izveo jedan slobodan udarac, poslije kojeg je Hrvoje Miličević šutirao pored gola.

Tuzla siti je najozbiljnije pokušao da zaprijeti u dva navrata.

Desilo se to prvi put 37. minutu, kada je poslije dobre akcije Luka Lučić htio da bio u dobroj situaciji na lijevoj strani, ali je potom očajno centrirao pred gol Vladana Kovačevića, a potom i u 44. minutu, kada je Kovačević prvo odbranio udarac Badare Bađija, a zatim Ajdin Nukić pogodio spoljni dio mreže.

I onda, u 55. minutu, Goran Brkić je "vratio stvari na početak" u ovom dvomeču.

Argentinski internacionalac Agustin Dofo ostavio je loptu na lijevoj strani za Nermina Crnkića, a ovaj odigrao u sredinu za Gorana Brkića koji petim golom u sezoni, a drugim u Kupu BiH, donosi prednost timu sa Tušnja.

Bio bi to rezultat koji bi ovaj duel odveo u jedanaesterce – ali se do kraja meča ipak pitalo Sarajevo, koje je za samo osam minuta postiglo tri gola!

Krste Velkoski je prvo u 76. minutu poslao loptu ka Jasminu Mešanoviću, Azir Muminović bespotrebno istrčao sa gola, a napadač bordo tima ga rutinski obišao i vratio Sarajevo u egal, postigavši prvi gol u dresu Sarajeva.

Nisu se gosti oporavili od tog šoka, a odmah je stigao drugi – samo dva minuta kasnije.

Ovog puta, asistent je bio Zinedin Mustedanagić, a poentirao je Anel Hebibović, koji je lob-udarcem matirao neodlučnog Muminovića, da bi sve dileme oko konačnog ishoda i putnika u finale odlučio Velkoski, pogotkom nakon Hebibovićeve asistencije.

SARAJEVO: Kovačević, Hodžić, Oremuš, Miličević, Đokanović, Dupovac, Adukor, Milanović, Pejović, Mešanović, Velkoski. Trener: Vinko Marinović.

TUZLA SITI: Muminović, Barišić, Nukić, Crnkić, Brkić, Karjašević, Mišić, Bađi, Dofo, Lučić, Moris. Trener: Husref Musemić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC