• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokiću, majstore! Nova MVP partija Srbina u ludoj završnici: Rešetao Nurkića, pa odbranom donio pobjedu Denveru! (VIDEO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nikola Jokić je još jednom potvrdio sa kakvom lakoćom dominira NBA ligom.

 nova odlična partija nikole jokića protiv portlanda Izvor: Tanjug/AP/David Zalubowski

Nikola Jokić nastavlja da pokazuje svijetu zbog čega je on jedini košarkaš u NBA ligi koji ove sezone istinski zaslužuje MVP nagradu.

Srpski centar je još jednom maestralnom partijom vodio Denver do pobjede i to u velikom stilu i dramatičnoj završnici protiv Portlanda, neizvjesnom susretu do posljednje sekunde.

PORTLAND - DENVER 105:106
/36:35, 21:25, 27:22, 21:24/

Možda će vas zanimati

Kakav važan momenat za Nagetse koji su upisali četvrtu uzastopnu pobjedu i kakva važna partija Srbina u svemu tome.

Ponovo je Nikola Jokić bio najbolji pojedinac na meču, ponovo je sve polazilo od njega i ponovo je osim sigurne završnice pokazao da je majstor u "klač" trenucima kada je zaustavio Portland u posljednjem napadu.

Jokić je u važnom trijumfu protiv Trejlblejzersa upisao 25 poena uz devet skokova i pet asistencija. Odličan je bio Srbin pri šutu za dva poena (8/12) i nešto lošiji sa distance (1/6), ali je zato pogodio 6/7 slobodnih bacanja. I to kada je bilo najvažnije.

U meču u kojem je na snazi bila "rezultatska klackalica" očekivala su se uzbuđenja do samog kraja. Jokić je tokom čitavog meča mučio Jusufa Nurkića, onda je u posljednjim minutima pogodio za 101:101, da bi do kraja meča sva tri puta bio precizan sa linije penala.

Donio je 106:103 Denveru, Demijen Lilard je smanjio na 106:105, da bi potom u završnim sekundama utakmica Jokić odličnom odbranom spriječio brzu tranziciju i lake poene Portlanda.

Poslije svega toga je uslijedio i promašen posljednji šut preko Somborca, koji se tako ponovo pokazao kao heroj svog tima.

Denver se tako učvrstio na 4. mjestu Zapadne konferencije sa 38 pobjeda, a osim Jokića za nju su zaslužni i Majkl Porter (17 poena), Vil Barton (14) i Aron Gordon i Fakundo Kampaco (po 12 poena).

U Portlandu je Lilard ubacio 22 poena, Norman Pauel 17, a Si-Džej Mekolum 14, no, to im nije bilo dovoljno da se spasu poraza.

Evo kako je izgledala partija Nikole Jokića:

Nikola Jokić protiv Portlanda
Izvor: Youtube/Z. Highlights

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC