strašno!

Potresno! Maradona umirao u najgorim mukama, otkriveni detalji: Nisu ga ni liječili, ikona fudbala umirala cijeli dan!

Autor Bojan Jakovljević

Užasni rezultati istrage stručnjaka

Izvor: Profimedia

Istraga o liječenju Dijega Maradone konačno je završena, a ljekarska komisija je zaključila da fudbalska legenda nije adekvatno liječena.

Njegov ljekarski tim je djelao na "neodgovarajući, nedovoljan i bezobziran način", navodi se u izvještaju u koji je Rojters imao uvid.

Maradonina smrt potresla je cijeli svijet prošlog novembra, dok je njegovu Argentinu uzdrmala do temelja. Ubrzo poslije toga tužilaštvo je pokrenulo istragu o liječenju od smrti samo nekoliko nedjelja poslije operacije.

Ministarstvo pravde Argentine odredilo je u martu specijalistički medicinski panel da istraži navode o neadekvatnom liječenju Maradone.

"Postupci zdravstvenog tima u liječenju Dijega Armanda Maradone su bili neodgovarajući, nedovoljni i bezobzirni", piše u izvještaju.

Najmučniji dio izvještaja je međutim nalaz da je Maradona umirao 12 sati u teškim mukama, odnosno u "produženom periodu agonije". On je umro sredinom dana 25. novembra, a počeo je da umire oko ponoći.

Ovaj nalaz mogao bi da dovede do zatvorske kazne od 15 godina za neurohirurga Leopolda Lukea, psihijatra Agustine Kosaćov i psihologa Karlosa Dijaza. Uz njih su pod istragom i dvije medicinske sestre i medicinski koordinator.

Tagovi