• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Komšijski derbi pripao Tekstilcu: Dervenćani kontrama "uništili" Alfa Modriču (VIDEO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Slavlje fudbalera Tekstilca na stadionu "Dr Milan Jelić" u Modriči u prvom meču 26. kola m:tel Prve lige Republike Srpske.

 alfa modriča - tekstilac 0:2 25. kolo m:tel prva liga rs Izvor: Promo/FK Tekstilac Derventa/Nikola Kulaga

Iako su u Modriči nastupili bez nekolicine bitnih igrača, fudbaleri Tekstilca slavili su protiv Alfa Modriče 2:0 (1:0) u prvom meču 26. kola m:tel Prve lige Republike Srpske.

Naime, Dejan Plisnić, Zlatko Duspara, Benjamin Vugdalić (ušao u igru u finišu), Slobodan Đekić i Petar Bubanja imali su probleme sa ljekarskim pregledima, a tek pred sam početak susreta iz kancelarije Fudbalskog saveza Srpske stigla je informacija da su uvjerenja ispravna. Ipak, trener Mile Lazarević odlučio je da ne računa na njih, s obzirom da se nisu zagrijali i postojala je mogućnost da zadobiju neku povredu.

ALFA MODRIČA - TEKSTILAC 0:2 (0:1)
/Stajić 33, Dujaković 74/

Možda će vas zanimati

Ipak, to nije smetalo gostima da odigraju izuzetno čvrsto u odbrani, a zatim iz kontranapada potpuno "unište" rivala.

Držali su domaći fudbaleri više loptu u svom posjedu, ali je završnica izostala, dok su gosti brzim kontranapadima nastojali da ugroze gol mladog čuvara mreže Aleksandra Simića.

U 16. minutu imali su igrači Tekstilca priliku za vođstvo. Bio je to brz kontrapanad gostiju, Đođrije Ajković našao se u dobroj poziciji, ali je izuzetno loše šutirao.

Imali su gosti još jednu šansu preko Ajkovića pet minuta kasnije, nakon jednog lošeg degažmana Simića, ali je golman Modričana uspio da ispravi svoju grešku i sačuva gol.

Međutim, u 33. minutu nije imao sreće. Izuzetno loše je procijenio let lopte koju je s lijeve strane uputio Ajković, ona ga je preletjela, a na pravom mjestu našao se Aleksa Stajić i glavom pogodio za 0:1.

Inače, Stajić je meč počeo na klupi za rezervne igrače, ali je već u 10. minutu morao na teren zbog povrede Dražena Dubačkića.

Modričani su i dalje atakovali, ali u šesnaestercu Tekstilca dominirao je njihov nekadašnji igrač Dragan Jolović, koji je "pokupio" sve lopte koje su išle ka golu Dervenćana, pa se na odmor otišlo s 0:1.

Veliku terensku inicijativu domaći su imali i u nastavku, ali opet nisu uspjeli da stvore ozbiljnu šansu pred protivničkim golom. S druge strane, Dervenćani su se u potpunosti orijentisali na odbranu svog gola, branili su se sa svih 10 igrača u polju, a onda je u 74. minutu viđena još jedna njihova sjajna kontra.

Nemanja Vidović odlično je na suprotnoj strani pronašao Stefana Dujakovića, koji je poduplao prednost i tako potvrdio 11. ovosezonski trijumf tima iz Dervente.

ALFA MODRIČA: Simić, Pljevaljčić, Radić, Koprivica, Vuković, Kesić, Demonjić, Prljeta, Živković, Lukić, Kojić. Trener: Dario Purić.

TEKSTILAC: Milošević, Đekić, Jolović, Đuričić, Duspara, Nestorović, Ajković, Vidović, Dujaković, Reljić, Dubačkić (10. Stajić). Trener: Mile Lazarević.

M:TEL PRVA LIGA RS - 26. KOLO:

Alfa Modriča - Tekstilac 0:2 (0:1)
/Stajić 33, Dujaković 74/

Slavija - Drina (16.30)
Zvijezda 09 - Leotar
Sutjeska - Borac
Željezničar - Jedinstvo
Sloboda - Ljubić
Rudar Prijedor - Podrinje
Sloga - Kozara

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC