Ostali u trci

Mesi vjeruje u Barsinu titulu: Promašuje penale, pogađa sve ostalo - veliki preokret za dramu pred derbi!

Autor Bojan Jakovljević

Gigant iz Katalonije do kraja vodi borbu sa dva madridska tima.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Alberto Saiz

Strejpjelo se do posljednjih sekundi, ali Lionel Mesi ponovo je donio bodove Barseloni. Uspio je da promaši penal, postane junak i osvoji Valensiju, u kojoj je Barselona upisala još jednu nestvarno važnu pobjedu (2:3)!

Nakon mirnog poluvremena u kom nismo vidjeli golove otišlo se na pauzu, a u nastavku je krenulo loše po Barselonu. Prvo je Gabrijel Paulista pogodio za prednost domaćih, a zatim Lionel Mesi promašio udarac sa 11 metara...

Ipak, Argentinac je uspio da se iskupi i pogodi iz odbitka! Bio je to gol koji je kreirao preokret, a Mesijev pogodak pratio je šest minuta kasnije Antoan Grizman, a još šest minuta kasnije drugi gol najboljeg fudbalera Primere! Lionel Mesi ponovo je heroj.

''Zakuvao'' je situaciju na terenu gol Karlosa Solera iz 83. minuta, ali nije to bilo dovoljno da se zaustavi Barselona. Iako su navijači tima sa Kamp Noua strijepjeli do posljednjih sekundi, njihov tim je ostao u šampionskoj trci. Predstoji im sada, baš u toj trci, najbitniji meč sezone!

Da bi postali šampioni Španije, fudbaleri Barselone moraju da savladaju Atletiko u narednom meču, ali i da sačekaju kisk Reala do kraja prvenstva!

Ekipa Barselona sada se izjednačila sa Real Madridom, koji takođe ima 74 bodova, dva manje od vodećeg Atletika. Ukoliko to bude bitno, ekipa Zinedina Zidana ima bolji međusobni skor od tima Ronalda Kumana.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt