Policija sprovodi istragu

Ometali san fudbalerima Borca u Mostaru: Organi reda nisu vidjeli ni čuli vatromet u vrijeme policijskog časa?!

Autor Nebojša Šatara

Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona pokrenulo je istragu o vatrometu tokom policijskog časa u noći sa 29. na 30. april i to kao internu kontrolu zbog policijskog propusta.

Izvor: Promo/FK Velež Mostar

Ovo je potvrđeno iz MUP-a za portal "Bljesak.info".

Naime, u Vukovarskoj ulici u Mostaru neko je vatrometom, pirotehnikom i bakljama, u blizini hotela gdje su odsjeli fudbaleri Borca iz Banjaluke, uoči utakmice s Veležom, navodno nastojao da ometa san banjalučkih igrača.

Policija je ranije objavila da niko nije prijavio ovaj incident koji se dogodio debelo u vrijeme policijskog časa pa se javnost zapitala kako je moguće da policijski službenici nisu vidjeli vatromet niti izvršioce "budnice".

'"Nadležne službe u Upravi policije MUP-a HNŽ uradiće sve radnje i provjere koje nalaže zakon da bi se utvrdili mogući propusti odnosno pokrivanje i zataškavanje pomenutog događaja. Ako se utvrdi nesavjesno i neprofesionalno obavljanje policijskih zadataka kod pojedinih policijskih službenika biće sankcionisani u skladu sa zakonskim postupcima", rečeno je iz MUP-a HNK.

Poslije utakmice u Vrapčićima, koja je završena rezultatom 1:1, o nepravilnostima tokom gostovanja crveno-plavih u Mostaru govorio je i trener Borca Marko Maksimović.

"Poštujem Velež i želim im svu sreću u nastavku sezone, međutim mora da se zna da smo mi sinoć imali buđenje u pola četiri, takve stvari želim da napomenem. Treneri obično govore da im nešto smeta kad izgube, ja to kažem sada kad smo igrali neriješeno i kad sam zadovoljan. Imamo i situaciju da je ovdje policijski čas, a na tribinama 500 ljudi", rekao je tada Maksimović.

(mondo.ba)