• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maksimović o zahtjevu Veleža za stranim sudijama: Insinuiralo se i pred Sarajevo, pa niko nije rekao "bilo je dobro"!

Autor Dragan Šutvić

"Za mene je Borac veći od Veleža, za njih je Velež veći od Borca"

 velež strane sudije marko maksimović ne dopuštam insinuacije Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Pobjedom nad Širokim Brijegom (2:1) u prošlom kolu, fudbaleri Borca zauzeli su prvo mjesto i došli u sjajnu situaciju da razmišljaju o osvajanju titule, prvoj u istoriji kluba od 2011. godine.

Do tog podviga izabranicima Marka Maksimovića preostalo je još šest ispita, a prvi naredni zakazan je za sutra uveče, kada će Borac sa početkom u 20 časova gostovati Veležu, koji je trećeplasirani sa dva boda manje.

Možda će vas zanimati

Meč je, inače, imao uvertiru van terena. Mostarci su, naime, od Fudbalskog saveza BiH tražili da za ovaj derbi delegira strane sudije, što je iz bh. kuće fudbala odbijeno, shodno Propozicijama takmičenja.

"Gledam na to kao na sredstva koja su dozvoljena, da li su OK ili ne – to je sad druga priča. Meni se to ne sviđa, iz prostog razloga jer se tako nešto pričalo i pred Sarajevo, pa niko nije rekao poslije utakmice 'bilo je OK'. Nekako se unaprijed traže neke stvari. Rekao sam i poslije Širokog Brijega, reći ću i sada – što se tiče nas, mi tamo idemo apsolutno rasterećeni, bez ikakvog pritiska, sem pritiska od igre, da odigramo što je moguće bolje i apsolutno nećemo nasjedati ni na kakve priče. Na ovu poziciju smo došli samo zahvaljujući dobrom radu i funkcionisanju svih nas zajedno, tako da nas sigurno neće poremetiti šta god neko pričao", rekao je trener Maksimović na današnjoj konferenciji za novinare.

Tenzije bi, ističe strateg crveno-plavih, trebalo da se spuste.

"Poslije ove utakmice imamo još pet kola. Razumio bih da je sutra dan odluke, ko pobijedi, šampion je, pa se neko služi takvim stvarima... Mislim da je bespotrebno i apelovao bih na sve ljude koji to pišu i rade da se 'spusti lopta'. Zna se ko smo mi, zna se ko je Velež. Za mene je Borac veći od Veleža, kao što je za njih Velež veći od Borca. Mi branimo Borac, volimo Borac i ne mogu da dozvolim nekome da insinuira nešto na deset pobjeda Borca! Izvini, molim te, kako god da se zoveš! Nijednom riječju nijednog protivnika nikad nisam uvrijedio, uvijek se trudim da sam korektan. Izuzetan respekt imam prema Veležu kao klubu, prema igračima, treneru, ali branimo sebe", jasan je Maksimović.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC