• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kapiten Borca pred "derbi prvenstva" u Mostaru: "Rođeni" su stvarno dobri, ali ne plašim se za rezultat!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Kapiten banjalučkog Borca Stojan Vranješ prepustio je ulogu favorita Veležu u duelu 28. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 velež - borac, izjava stojan vranješ Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Borac u petak od 20.00 u mostarskim Vrapčićima igra jednu od najvažnijih utakmica u proljećnom dijelu sezone.
Velež je trenutno na trećem mjestu na tabeli sa dva boda manje u odnosu na crveno-plave, koji su sa dva boda više lideri premijerligaškog karavana.

Možda će vas zanimati

Izabranici Feđe Dudića su u fantastičnoj seriji od čak 14 utakmica bez poraza u šampionatu - posljednji put "rođeni" su izgubili od gradskog rivala Zrinjskog (3:1) u 13. kolu, koje je odigrano 31. oktobra prošle godine.

Dakle, punih šest mjeseci Velež nije osjetio gorčinu poraza, protim upisavši samo pet remija uz devet trijumfa.

"Mostarci su ovog proljeća stvarno dobri, a posebno su dominantni na svom terenu. Sigurno da će biti veoma kvalitetna utakmica u kojoj je domaćin blagi favorit. Međutim, ako budemo pružili igru kao u nekoliko prethodnih utakmica, za rezultat se ne bojim. Ono što je najvažnije u ovom trenutku da ćemo u tom susretu biti znatno jači, jer su žute kartone odradili Goran Zakarić i Dejan Meleg", izjavio je Vranješ za "Glas Srpske".

U mostarskom klubu su povodom predstojećeg susreta pustili u prodaju onlajn ulaznice, a nakon samo 24 časa prodato je više od hiljadu primjeraka.

"S obzirom na tabelu m:tel Premijer lige BiH, koja pokazuje da je FK Borac na vrhu tabele zajedno sa FK Sarajevo sa 53 osvojena boda, a da nakon njih slijedi FK Velež sa 51 osvojenim bodom, dolazimo do zaključka da ova utakmica može ponijeti epitet 'derbi prvenstva'. U slučaju pobjede, Rođeni će preskočiti FK Borac, te ako se rezultat derbija između Sarajeva i Željezničara 'poklopi', novi lider m:tel Premijer lige BiH postaće FK Velež Mostar", navedeno je u saopštenju mostarskog kluba uz dodatak:

"Sanjati nije zabranjeno, pogotovo kada se za ispunjenje tog sna boriš časno, pošteno, prkosno i ponosno, da svaki dan mukotrpno radiš i pružaš svoj maksimum, da poštuješ protivnika i da iz svake greške i poraza izvlačiš pouku kako bi bio još bolji, da nakon svakog pada ponosno ustaneš i nastaviš svoju borbu".

Utakmica između Veleža i Borca igra se u petak s početkom u 20 sati, a prenos je na TV Arena sport.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC