• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poslije poraza od Borca, u Širokom Brijegu tvrde: Stojan Vranješ fizički nasrnuo na našeg igrača!

Autor Dragan Šutvić

Da li će sinoćnji meč u Platonovoj dobiti "treće poluvrijeme"?

 fudbal borac široki brijeg stojan vranješ Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Fudbaleri Borca sinoć su savladali Široki Brijeg (2:1) i izbili na prvo mjesto premijerligaške tabele, šest kola prije kraja sezone.

Oba gola za klub iz Platonove ulice postigao je kapiten Stojan Vranješ, kojeg su, dan poslije utakmice, iz kluba sa Pecare optužili za – udaranje gostujućeg igrača Ivana Ikića.

Možda će vas zanimati

Vranješ je, navode iz Širokog Brijega, u vrat i potiljak udario mladog krilnog napadača Širokobriježana, te traže pokretanje disciplinskog postupka i određivanje kazne za lidera crveno-plavih.

Saopštenje Širokog Brijega prenosimo u cjelosti.

"NK Široki Brijeg najoštrije osuđuje nemile scene i ponašanje kapitena FK Borac Banja Luka Stojana Vranješa te pojednih službenih osoba u tunelu banjalučkog Gradskog stadiona na poluvremenu posljednjeg susreta i derbija 27. kola m:tel Premijer lige BiH.

Iako su pojedini medijski djelatnici u svojim izvještajima djelimično informisali javnost o nesportskom ponašanju iskusnog igrača i kapitena domaćih koji bi trebao biti primjer mladim igračima, istine radi i s ciljem zaštite svoga igrača NK Široki Brijeg je dužan reagovati i cjelokupnu javnost upoznati s ovim nemilim događajem.

Naime, na poluvremenu utakmice, prilikom odlaska u svlačionicu, Stojan Vranješ je fizički nasrnuo na našega mladog igrača Ivana Ikića i s leđa ga zatvorenom šakom udario u vrat i potiljak, a što mu je verbalno nagovijestio na terenu nakon jednog nepostojećeg prekršaja.

Do većeg incidenta na sreću nije došlo zahvaljujući pravovremenoj i zdravorazumskoj reakciji drugih igrača koji su bili u blizini. No, ni to nije uspjelo sputati razjarenog Stojana Vranješa koji je želio nastaviti obračun s mladim igračem.

Svemu tome svjedočile su i službene osobe, kako one ispred organizatora utakmice, tako i dvojica sudija koji su bili u neposrednoj blizini i mirno promatrali nemile scene.

Očekujući kako će isti reagovati i adekvatno sankcionisati divljačko ponašanje kapetana domaćih, igrači Širokog Brijega izašli su na travnjak odigrati drugo poluvrijeme.

Nažalost, jedina normalna reakcija je izostala i spomenuti je igrač bez ikakve sankcije zaigrao u nastavku, a onda i svojim drugim pogotkom u samoj završnici donio pobjedu svojoj ekipi.

Ne želeći umanjivati pobjedu Borca koji je stvorio više prilika i većim dijelom utakmice bio bolji suparnik, moramo skrenuti pažnju i na vrlo tendenciozno suđenje tijekom cijele utakmice i prestrogo dosuđeni kazneni udarac za domaće koji je uveliko i uticao na dalji tok utakmice. Zapravo, vrlo slična situacija bila je i u Kupu BiH, ali i na nekim drugim utakmicama u kojima je konačnom ishodu kumovao neujednačeni sudački kriterijum.

Od nadležnih pojedinaca i tijela tražimo pravovremenu reakciju, pokretanje disciplinskog postupka i kaznu za Stojana Vranješa kako bi se zaštitio integritet takmičenja, a ponajviše svaki igrač i ekipa koja njeguju iskreno i pošteno sportsko nadmetanje. Scene kojima smo svjedočili u Banjaluci ne odražavaju vrijednosti fer-pleja i poštovanja suparničkih igrača i ekipa koje baštini NK Široki Brijeg i fudbal u cjelini kao najvažnija sporedna stvar na svijetu.

Zato poručujemo: Ne, nećemo ćutati! Ovakve nefudbalske stvari neće nas pokolebati, a posebno ne ućutkati. NK Široki Brijeg, kao jedan zdravi sportski kolektiv i uspješna sportska sredina, neće odustati od borbe za pošteno sportsko nadmetanje i učiniće sve kako bi na sportskom borilištu i tokom igre izborio svoj cilj.

Anomalije u bh. fudbalu kojima sve češće svjedočimo ne vode nigdje. Naprotiv, vraćaju nas u vremena kojima je civilizovani svijet davno zatvorio vrata.

STOP anomalijama u bh. fudbalu!", saopštili su iz Širokog Brijega.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC