• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karačić: Borac je poslije izjednačenja izgledao loše, nismo to kaznili i primili smo gol!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Trener Širokog Brijega Toni Karačić ocijenio je da je njegova ekipa imala priliku da dođe i do preokreta, ali je Borcu čestitao na pobjedi.

 borac široki toni karačić izjava Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Široki Brijeg uspio je u nedjelju da izjednači protiv Borca, ali ne i da drugi put ove sezone osvoji bod na Gradskom stadionu u Banjaluci.

Drugim golom Vranješa Borac je dva minuta prije kraja stigao do pobjede kojom je preuzeo prvu poziciju na tabeli Premijer lige BIH, koja je burno proslavljena u svlačionici.

Možda će vas zanimati

 Trener Širokog Toni Karačić ocijeniuo je da je njegova ekipa imala priliku da dođe i do preokreta, ali nije pružila igru kakvu je on želio.

"Čestitam na pobjedi. Ne znam koliko su gledaoci mogli uživati, bilo je dosta tvrdo. Prvo poluvrijeme Borac je za nijansu bio bolja ekipa na terenu, postigli su i pogodak. U drugom poluvremenu nije to bio neki fudbal s naše strane, ali došli smo do izjednačenja. Da smo bili kudikamo mirniji mogli smo napraviti neki rezultat, na kraju primili smo pogodak. Trebamo se okrenuti idućem protivniku", rekao je Karačić.

Široki je u nastavku imao posjed lopte, ali Karačić je istakao da to nije bilo na dovoljno dobrom nivou.

"Nismo imali kvalitetan posjed lopte kakav ja želim, on je bio dosta pasivan. Poslije izjednačenja smo bili u situaciji da je Borac loše izgledao na terenu, posebno defanzivno. Da smo bili kvalitetniji na terenu, bolje postavljeni i da su odluke bile brže, mogli smo lako doći do preokreta. Primili smo pogodak, Borac je i prije toga imao dvije, tri situacije. Na kraju izgubimo utakmicu", rekao je Karačić.

"Ne znam ima li smisla više šutjeti. Zamijenio sam igrača (Ivana Ikića, op. aut) koji je udaren u tunelu na poluvremenu. Mislim kako kao klub ničim nismo zaslužili da se prema nama rade takve scene. Ali... Kada se nekome takve stvari događaju, kod nas je definitivno glava odmah u zemlji i obrnuto, nemamo empatiju jedni prema drugima. Nažalost, to je Bosna i Hercegovina", odgovorio je Karačić ne pominjući navodni incident do pitanja novinara zašto je zamijenio Ikića.

Ekipa Širokog Brijega u narednom kolu igra hercegovački derbi protiv Zrinjskog.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC