Opet problemi

Novo saopštenje diže prašinu u srpskom fudbalu! Oglasili se Pazarci - ''nećemo doživeti pošteno suđenje''

Autor Nebojša Šatara

Ekipa koja je prethodnog leta ušla u elitu sada se bori da ne ispadne.

Izvor: MN PRESS

Ekipa Novog Pazara remizirala je na gostovanju u Gornjem Milanovcu i sačuvala šanse da stigne do opstanka u elitnom rangu srpskog fudbala. U poslednjih 90 minuta fudbala ove sezone, sve će biti u njihovim rukama.

Ukoliko pobede u 38. kolu, Pazarci ostaju u ligi. Ali, oni dan nakon meča protiv Metalca dižu glas zbog suđenja na tom meču, arbitra Novaka Simovića i Milana Karadžića, čoveka koji je zadužen za suđenje u Superligi!

Novi Pazar se fudbalskoj javnosti u Srbiji obratio saopštenjem u kom navode da su oštećeni, a da su očekivali fer suđenje barem u finišu sezone!

''Oštećeni smo po ko zna koji put u ovoj sezoni. Simović nije svirao čist penal za naš tim u finišu utakmice. duboko smo svesni da nismo miljenici fudbalske organizacije, a naričito njenog sudijskog dela, na čelu sa Milanom Karadžićem, ali smo bar očekivali da u završetku prvenstva imamo pošteno suđenje. Nažalost, Pazar to neće doživeti u ovom šampionatu. Svedoci smo udruženog poduhvata svih da se naša ekipa izbaci iz superlige po svaku cenu'', navodi se u saopštenju.

Novopazarci se nisu tu zaustavili, njihovo pismo fudbalskoj javnosti ima i drugi deo.

''Na svu sreću, takmičenje se završava sledeće nedelje, čime će prestati dalja blamaža FSS. Čvrsto se nadamo da će mnogi arbitri potražiti drugi posao posle sramne epizode u ovoj sezoni. Ako nam je Simović jedan od najboljih sudija, kakvi li su tek oni najgori. Dok Karadžići, Simovići, Ilići, Živkovići... kroje superligašku tabelu, našem fudbalu nema spasa'', kažu u Novom Pazaru!

Novi Pazar je u dosadašnjem delu sezone osvojio 46 bodova i nalazi se u zoni ispadanja. Isti broj bodova ima i Radnički iz Niša, ali Pazarci imaju bolji međusobni skor, pa ukoliko timovi budu poravnati i nakon 38. runde, Novi Pazar će biti bolje plasiran na tabeli.

(MONDO)