ŠTA ĆE BITI?

Leo Mesi je nezaposlen, a predsjednik Barse se obratio navijačima: Volio bih da mogu da objavim da ostaje, ali...

Autor Bojan Jakovljević

Neobično je da je Lionel Mesi slobodan igrač, ali prema onome što se može čuti u španskim medijima, čini se da Barselona vjeruje u pozitivan ishod.

Izvor: Profimedia

Španija podrhtava - Lionel Mesi je prvi put u svojoj karijeri slobodan igrač!

Za mnoge najbolji fudbaler svih vremena više nema klub nakon isteka ugovora sa Barselonom, a sada se tim povodom oglasio i predsjednik katalonskog giganta.

Prošla je 21 godina otkako je Lionel Mesi 2000. godine potpisao svoj prvi ugovor sa Barselonom. Više od dvije decenije kasnije, Argentinac više zvanično nije igrač kluba s kojim je osvojio 39 trofeja, od čega četiri Lige šampiona i 10 titula prvaka Španije.

U španskim medijima se odavno govorilo o mogućem ugovoru koji će Mesi potpisati, o tome da bi on trebalo da bude dugoročan i da bi čak Leo mogao da jedan njegov dio odradi kao igrač Inter Majamija u američkoj MLS ligi.

Ali ništa od toga nije bio slučaj, makar ne do sada, i predsjednik Đoan Laporta pokušao da je da smiri navijače Barselone.

"Želimo da ostane", počeo je Laporta za "Onda Sero".

"Leo želi da ostane i sve ide u dobrom pravcu, ali imamo problem fer pleja, u procesu smo pronalaženja najboljeg rješenja za sve strane. Volio bih da objavim da ostaje, ali u ovom trenutku to ne mogu da kažem jer smo u procesu traženja pravog rješenja", rekao je Laporta.

Za Mesija se još prošlog ljeta spekulisalo da će napustiti klub, u kojem je od 13. godine, kada je Barselona izgubila 8:2 od Bajern Minhena u Ligi šampiona, ali je ugovor poslije dosta drame ipak bio produžen.

Ugovor za sezonu 2020/21 je na kraju istekao, a novi nije obnovljen. Zbog toga je Lionel Mesi trenutno slobodan igrač, ali čini se da neće još dugo...