KAKO VAM SE ČINI?

Izabran najgori tim EP! 11 igrača koji su bili očajni: Čovjek koji je posvađao Hrvate, golmanska ikona i "provokator"!

Autor Nebojša Šatara

Izabran je najgori tim Evropskog prvenstva, a u njemu i poznata imena.

Izvor: Profimedia, Profimedia/Christian Charisius/dpa

Evropsko prvenstvo ulazi u uzbudljivu završnicu, danas i sutra su na programu četvrtfinala, a to znači da ćemo uskoro pričati i o najboljim igračima turnira...

Dok ne dođe taj dan, možemo da se okrenemo ka onim najgorima, pošto su to uglavnom fudbaleri čije reprezentacije nisu prošle ni grupu, ili su potpuno podbacili u svakoj od tri-četiri utakmice. Time se pozabavio specijalizovani portal "WhoScored" i na osnovu ocjena igrača izabrao najgore.

Tako je na golu, pomalo iznenađujuće, jedan od najboljih golmana svih vremena - Manuel Nojer. Nije se proslavio sa Njemačkom, primio je gol na svakom meču, ukupno čak sedam!

Društvo u odbrani mu prave Neko Vilijams (Vels), Vili Orban i Atila Salai (Mađarska) i Ezdžan Alioski (Sjeverna Makedonija), koji je ostao upamćen na EP po velikoj svađi sa Markom Arnautovićem, kada mu je reprezentativac Austrije opsovao majku.

U veznom redu sve razočaranje do razočaranja - Loa Nego (Mađarska) i Gžegorž Krihovjak (Poljska) su imali očajne turnire, a ništa bolje nisu odigrali Timo Verner (Njemačka) i Ante Rebić (Hrvatska).

S obzirom na to da je Rebić u žiži hrvatske javnosti zbog kritikovanja selektora, mogao bi da bude i kapiten.

Napad predvode Burak Jilmaz (Turska) i Markus Berg (Švedska), ali čini se da je tu bilo još kandidata pošto su mnogi strijelci, koji su na glasu, i te kako razočarali na turniru...

Koga su zaboravili?

(MONDO)

Tagovi