• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sad počinje prava stvar! EURO 2020 ulazi u završnicu: Favoriti u Minhenu, Švajcarci prave novu senzaciju?!

Autor Dragan Šutvić

Ostalo je samo osam timova u borbi za evropsku titulu. Danas na EURO 2020 igraju četiri ekipe.

 euro 2020 najava španija švajcarska belgija italija Izvor: Tanjug/AP Photo/Justin Tallis, Pool/Kirill Kudryavtsev, Pool

Dva dana pauze na Evropskom prvenstvu su previše!

Jedva smo preživjeli period između osmine finala i četvrtfinala, ali nam se najbolji fudbal u Evropi vraća u punom sjaju. Samo danas gledaćemo tim koji je izbacio svjetskog šampiona, tim koji je ostavio najbolji utisak na turniru, jednog od najvećih favorita i ekipu koja je došla bez očekivanja, ali joj ide vrlo dobro.

Možda će vas zanimati

Da ne pogađate ko je ko, tu je današnji vodič za EURO 2020.

Švajcarci su u prethodnoj rundi eliminisali Francusku, svjetskog šampiona iz Rusije, nakon boljeg izvođenja penala. Italija je dominirala grupnom fazom, zatim i prvom rundom nokauta, Belgija je po zvučnosti svog tima vjerovatno glavni kandidat za titulu, dok su Španci došli oslabljeni zbog korone i vjerovatno sebe nisu vidjeli kao prvake Evrope.

Švajcarska - Španija (18:00, Sankt Peterburg)

Mnogi su u završnici turnira, vjerovatno i kao šampione, vidjeli reprezentaciju Francuske, ali to se neće desiti. Švajcarci su napravili jedan od najvećih rezultata u istoriji svoje selekcije, eliminisali aktuelnog svjetskog šampiona i sada nastavljaju turnir prepuni samopouzdanja.

Prvo naredno iskušenje biće Španija, protiv koje će voditi borbu za polufinale. Iako na turnir nisu došli kao veliki favoriti, Španci su nakon dva mlaka meča u grupi napravili dva spektakla. Prvo su savladali Slovačku 5:0 u meču koji im je bio izuzetno bitan, a zatim u najluđoj utakmici turnira eliminisali Hrvate.

Igralo se 120 minuta fudbala, vidjeli smo osam golova, a Španci su nam pokazali da smo ih možda prerano otpisali.

Duel u Sankt Peterburgu biće zanimljiv i zbog načina na koji su oba tima stigli u četvrtfinale. Španci su prokockali dva gola prednosti, pa ih ponovo stekli u produžetku, a Švajcarci nadoknadili dva gola koja su krunisali u penal-seriji, promašajem Kilijana Mbapea.

Belgija - Italija (21:00, Minhen)

Spektakl! Možda i dva tima koji su najviše pokazali u dosadašnjem dijelu turnira. Za Belgijance je to nekako i bilo očekivano, jer po imenima stvarno imaju izuzetno kvalitetan sastav, ali Italijani...

Šta je Roberto Manćini napravio od nacionalnog tima! Igračka legenda, čovjek koji zna kako se nosi dres Italije, preokrenuo je situaciju u reprezentaciji i sada tim bez velikih zvijezda izgleda kao kandidat za osvajanje Evropskog prvenstva!

Te ambicije će mnogo zavisiti od večerašnjeg duela jer je Belgija vjerovatno najteži protivnik na putu do titule. Biće ovo spektakularan meč.

U reprezentaciji Italije nema problema sa povredama, dok se ljekari Belgije i dalje dvoume oko Azara i De Brujnea. Selektor Martinez nije siguran da će ih imati na raspolaganju, a ne treba ni isticati koliki bi hendikep bio izostanak Edena i Kevina.

Dva pobjednika današnjih mečeva igraće u polufinalu Evropskog prvenstva, a mi očekujemo fantastične utakmice. U prethodnoj fazi, osmini finala EURO 2020, dobili smo nekoliko baš takvih mečeva.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC