• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otkazi zbog ustaške šahovnice? Hrvati otkrili ko je kirv: Prije pogrešne hrvatske zastave imali još veći gaf!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Zbog čega je Hrvatska na zastavi imala ustaški simbol? Utvrdili su čija je greška...

 štamparija kriva za ustašku zastavu hrvatske Izvor: Profimedia

Nakon što je reprezentacija Hrvatske neslavno završila učešće u osmini finala Evropskog prvenstva - u fokus javnosti dospjela je "afera dresovi", a malo manje loša igra Dalićevih igrača.

Hrvatska je na sva četiri meča na EP igrala u dresovima koji su imali pogrešnu zastavu Hrvatske. Odnosno, greška je bila u grbu unutar zastave, pošto je prvo polje na šahovnici bilo bijele boje, umjesto crvene, što je ustaški simbol za vrijeme NDH. Međutim, to nije sve...

Možda će vas zanimati

Štamparija koja bila zadužena za dresove reprezentacije Hrvatske napravila je veliki previd i pred njihov prijateljski meč sa Turskom, odigran prošlog novembra.

Naime, oni su umjesto zastave Turske odštampali zastavu Tunisa, a kada je HNS uočio tu grešku - pred utakmicu je povukao dresove, dok su na Evropskom prvenstvu zakasnili i pogrešna zastava primijećena je tek kada je Hrvatska eliminisana.

Zbog toga HNS razmatra prekid poslovanja sa štamparijom iz Varaždina, prenosi Index, pa su poručili da će neko sigurno "snositi sankcije" zbog toga.

"Kao i u slučaju grba na hrvatskoj zastavi, grafičku pripremu i štampu zastava na dresove za utakmicu protiv Turske radila je kompanija Sitotisak Decolor. Ljudi iz HNS su na vrijeme uočili pogrešnu zastavu za reprezentaciju Turske te su uoči utakmice zastave uklonjene sa svih dresova za tu utakmicu. HNS je upozorio partnere na tu značajnu grešku te se, u kontekstu dobre saradnje koja traje od prve utakmice reprezentacije, nije donijeta odluka o prekidu saradnje. Kao što je najavljeno juče, HNS će nakon kardinalne, iako nenamjerne, greške s hrvatskim grbom na državnoj zastavi razmotriti dalju suaradnju s firmom Sitotisak Decolor, a uvedeni su dodatni interni kontrolni mehanizmi kako se bilo kakvi slični slučajevi ne bi mogli ponoviti", navela je pres služba Hrvatskog nogometnog saveza.

Za sada se UEFA nije oglasila povodom ove greške.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC