Fudbal

Karačić zadovoljan pobjedom: Žao mi je zbog primljenog gola, ali sve čestitke ekipi!

Autor Goran Arbutina

Trener Širokog Brijega istakao da je njegova ekipa bila mnogo dominantnija od Vlaznije.

Izvor: Damir Hajdarbašić, fkzeljeznicar.ba

Albanski vicešampion „razbijen“ je na Pecari, gdje je Široki Brijeg slavio sa 3:1 u prvom meču prvog kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

U ludom meču u kojem je ruski arbitar mahao žutim kartonima i dosudio dva penala za domaće, predstavnik BIH je potpuno zasluženo upisao trijumf, koji je mogao biti i ubjedljiviji da nije bilo opuštanja u sudijskoj nadoknadi.

 Zbog tog primljenog gola žali trener Širokobriježana Toni Karačić, međutim, zadovoljan je igrom i pobjedom svog tima.

"Dobra je utakmica bila posebno u prvom poluvremenu s naše strane. Bili smo dosta dobri na protivničkoj polovini, dobri u posjedu, organizaciji i kreiranju nekih situacija. Volio bih iskreno da nismo iz prekida zabili golove. Bili smo dominantnija ekipa, mogli smo kroz posjed doći do pogodaka. Ali zaslužena pobjeda", rekao je Karačić i dodao:

"Drugo poluvrijeme dali smo dva gola i čitavu utakmicu smo igrali kvalitetno i prilično visoko. Žao mi je što smo primili taj gol, ali ipak sve čestitke ekipi“, rekao je Karačić.

Široki Brijeg za sedam dana igra revanš u Albaniji, a na tom meču Vlaznija neće moći da računa na isključenog Krimija, ali ni na trenera Tomasa Brdarića, koji je zbog prigovora zaradio prvo žuti karton, a onda u finišu meča zbog ponovnih protesta morao u svlačionicu.