• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Feđa Dudić nakon istorijske pobjede Veleža: Nastavljamo da živimo san, navijači su bili predivni!

Autor Dragan Šutvić

Mostarci su savladali Kolerejn rezultatom 2:1 i stigli blizu plasmana u drugo kolo Konferencijske lige - gdje ih čeka atinski AEK

 velež kolerejn feđa dudić Izvor: Anadolija/Elman Omić

Fudbaleri Veleža odlično su odradili prvu evropsku utakmicu nakon 33 godine.

U prvom meču prvog kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu, Mostarci su savladali Kolerejn, predstavnika Sjeverne Irske, rezultatom 2:1 i stigli na korak od dvomeča sa atinskim AEK-om.

Možda će vas zanimati

Kolerejn je u devetom minutu šokirao 5.000 domaćih navijača na Grbavici, postigavši pogodak iz, ispostavilo se kasnije, prvog od ukupno DVA udarca u okvir gola...

"Ovako kako je Kolerejn pogodio večeras, tako pogađaju stalno... Pogledajte snimke, i protiv Maribora prošle godine je bila ista situaicja. Duga lopta, odbijena, a u najavi utakmice sam upravo apostrofirao tu 'sedmicu' Doertija... Kad smo saznali da nam je Kolerejn protivnik, govorili smo da na njega treba obratiti pažnju, ali bože moj... Drago mi je da smo pobijedili, potpuno zasluženo, bilo bi zaista šteta da je protivnik iz jednog udarca u okvir došao do pozitivnog rezultata. Potpuna dominacija, naši štoperi su bili na protivničkih 35 metara. Iako smo dali golove iz jedanaesteraca, mislim da smo mogli mnogo više iz igre, pogotovo u prvom poluvremenu. Žao mi je malo drugog poluvremena, kad su protivnici dobili crveni karton... Probao sam sa izmjenama da napravim to što treba, nismo uspjeli, ali vidjeli ste i zadržavanje vremena. Na svaki kontakt je ležanje, grčevi, aut... i onda to remeti igru. Gubimo tu koncentraciju, ali OK, obzirom da je prva evropska utakmica Veleža nakon 33 godine, mislim da svaki navijač može da bude zadovoljan rezultatom i kako su igrači predtsavili Velež u Evropi. Imamo realne šanse za prolaz. Neću reći da smo apsolutni favoriti, ali po svemu prikazanom mislim da imamo realne šanse da prođemo dalje", rekao je trener Veleža Feđa Dudić nakon utakmice.

U finišu prvog poluvremena, kapiten Denis Zvonić je oštro startovao nad Ševlinom. Zaradio je žuti karton i, čini se, dobro prošao...

"Nisam želio da štoper 'visi' sa žutim kartonom. Bilo koji kontakt bi rezultirao crvenim kartonom. Nepotreban faul, iako je kapiten, iako ima najviše godina, zaista nepotrebno praviti faul ondje jer im dajemo priliku za ono u čemu su najjači, da dođu do duge lopte, da probaju da nešto 'ušićare' iz tog prekida... Bilo je malo grča, malo stegnutih stvari, vidjelo se to najviše u pasu. Nije to baš bilo kako mi znamo, ali sve u svemu, ponosan sam na ove momke. Velika je ovo pobjeda, prva u Evropi, ako Bog da neće biti i posljednja, u to sam ubijeđen. Nastavljamo da živimo svoj san."

Pravilo gola u gostima od ove sezone više ne važi – Kolerejn mora da ide na pobjedu kako bi izborio produžetke.

"Ako žele išta u revanšu, moraju da idu po taj gol. Mi ćemo se i tamo postaviti da idemo na pobjedu, nećemo sigurno braniti ovaj rezultat jer mi ne znamo drugačije da igramo. Malo ćemo se odmoriti, sad imamo jednu utakmicu iza nas pa ćemo analizirati šta je bilo dobro, šta nije, i pripremiti se za Irsku i potvrditi prolaz dalje."

Dudić se, na kraju, zahvalio navijačima koji su od prvog do posljednjeg minuta pružali bezrezervnu podršku svojim ljubimcima.

"Ja se izvinjavam, njih je trebalo da stavim na prvo mjesto! Ono što su večeras priredili, prvi put od marta 2020. godine i utakmice protiv Borca... Ovo je nešto predivno! Ovo je jednostavno pobjeda, drago mi je da su ponovo tu i zaista zaslužuju sve pohvale kakvu su nam podršku dali, kako su nas bodrili! Kod 0:1 nije bilo nijednog povika, vidjeli su da ide dalje, davali su nam snagu i nadam se, ako Bog da, da ćemo se vidjeti ovdje za 15-ak dana u još većem broju", zaključio je Dudić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC