Popustili

UEFA popustila! Delije i Grobari mogu da bodre svoje timove u Evropi: Putovanja dozvoljena, ali postoji jedan uslov!

Autor Nebojša Šatara

Odluka je donesena pod pritiskom navijača koji žele da gledaju fudbal.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/MN Press

UEFA je konačno popustila i donijela odluku da će u takmičenjima pod njenim okriljem u nastavku sezone biti dozvoljeno prisustvo gostujućih navijača. 

Ta odluka će biti na snazi od naredne nedjelje, što znači da će ovogodišnja izdanja Lige šampiona, Lige Evrope i Lige konferencija početi uz dozvolu UEFA da gostujući navijači putuju na mečeve svojih timova. 

Kako se navodi pod pritiskom mnogih fudbalskih radnika, ali i udruženja navijača UEFA je odlučila da nema razloga da fudbalski navijači budu podložni bilo kakvim dodatnim sankcijama u odnosu na ostatak stanovništva. 

Ovo znači da će i na mečevima Crvene zvezde i Partizana u Evropi ove sezone biti dozvoljeno prisustvo gostujućih navijača. Za sada su oba kluba odigrala svoje kvalifikacije bez gostiju na tribinama. 

Sada će na "Marakanu" moći da stignu navijači Brage, Ludogoreca i Mitjilanda, rivala šampiona Srbije u Ligi Evrope. Na stadion Partizana će moći navijači Genta, Flore i Anortozisa, ekipa sa kojima crno-bijeli igraju u prvoj ikada Ligi konferencija. 

Takođe, "grobari" i "delije" će moći da prate svoj klub u Evropi i moći će da putuju sa ekipama i bodre ih na gostovanjima od Portugala i Kipra pa sve do daleke Danske i Estonije. 

 Naravno, ovo ne znači da ćemo sigurno gledati goste na tribinama na dva najveća stadiona u Srbiji. Osim dozvole UEFA potrebno je i da vlasti obje države dozvole putovanje. Ova odluka znači samo da UEFA to ne zabranjuje, ali za navijačka putovanja će morati da se ispune svi kovid protokoli zemlje domaćina. 

(MONDO)