• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sukob FIFA i UEFA na pomolu, Venger sve "zakuvao": Počelo otimanje oko Svjetskog prvenstva, a Čeferin optužuje!

Autor Dragan Šutvić

Rastu tenzije između dvije organizacije.

 fifa uefa rat oko svjetskog prvenstva Izvor: Profimedia/MN Press

Izgleda da je rat FIFA i UEFA na pomolu! Svjetska fudbalska federacija i najjača kontinentalna konfederacija mogle bi da se ponovo nađu na suprotnim stranama, a sve zbog Svjetskog prvenstva.

Iz FIFA se sve češće mogu čuti ideje da se Mundijal održava na svake dvije godine, a iz UEFA stiže oštar odgovor na takvu ideju.

Možda će vas zanimati

Predsjednik UEFA Aleksandar Čeferin strogo je protiv ideje FIFA da se najvažnije fudbalsko takmičenje održava na svake dvije umjesto svake četiri godine, naročito jer bi to uticalo na održavanje Evropskog prvenstva, takmičenja pod pokroviteljstvom UEFA.

"Rojters" piše da njihovi izvori tvrde da bi UEFA napravila ogroman otpor FIFA u slučaju da svjetska fudbalska organizacija nastavi sa forsiranjem takve ideje, koju je više puta zagovarao Arsen Venger.

Legendarni menadžer Arsenala je sada šef za globalni razvoj fudbala i njegova zamisao je da se dvostruko češće održavaju svjetska prvenstva.

"Imajući u vidu ogroman uticaj koji bi takva reforma imala na cjelokupan fudbal, postoji ogromno čuđenje da FIFA pokreće PR kampanju kako bi dala podršku svom prijedlogu, dok takvi prijedlozi nisu predstavljeni konfederacijama, nacionalnim savezima, ligama, klubovima, igračima, trenerima, klubovima i čitavoj fudbalskoj zajednici", napisao je Čeferin u zvaničnom pismu, čiju je kopiju video i "Rojters.

Ukoliko FIFA bude nastavila da forsira ovu ideju, moguće je da bismo u svjetskom fudbalu mogli da imamo nove potrese, slične onima kada je 12 evropskih klubova željelo da osnuje kontinentalnu Superligu...

Više vijesti iz fudbala

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC