Šta radite?

Barsa htjela Nejmara, PSŽ se smijao zbog ponude: Obrukali se prijedlogom, pa im Parižani oteli Mesija!

Autor Dragan Šutvić

Nevjerovatan pokušaj da se kupi jedan od najboljih igrača na svijetu.

Izvor: Profimedia

Svakog dana ispliva na površinu neki novi skandal Barselone!

Klub je u potpunom rasulu, pa im se tako dešava da već godinama igraju bez potpisanog ugovora sa proizvođačem dresova, da im klupska legenda ode u Pariz bez dinara obeštećenja, da tri talentovana klinca teško mogu da zadrže... To su samo neki od detalja.

Sada je tema Nejmar, kog su ovog ljjeta željeli da vrate na Nou Kamp.

Novi klupski predsjednik Đoan Laporta veoma je ambiciozno krenuo u rekonstrukciju kluba, prije nego što je shvatio da su mu zbog dugova zapravo vezane i ruke i noge. Tako je na početku leta zvao Parižane da pita za cijenu brazilskog fudbalera.

PSŽ je svojevremeno platio 222 miliona Barseloni za transfer Brazilca, na kraju se ispostavilo da je koštalo i mnogo skuplje, a ovog ljeta su se smijali zbog Barseloninog prijedloga. Španski tim je ponudio 80 miliona za jednog od najboljih fudbalera na svijetu.

Naravno, dvije strane nisu bile ni blizu dogovora, pa je ovaj posao propao čim su čelni ljudi PSŽ-a čuli ponudu.

Na kraju ljeta su, možda čak i iz osvete za ovakav prijedlog, uspjeli da uzmu Lionela Mesija koji je kao slobodan igrač stigao u glavni grad Francuske. On je samo trešnjica na torti koju su napravili ovog ljeta, u najboljem prelaznom roku svih vremena.