• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi skandal Barselone - nose dresove pet godina bez ugovora: Uzeli pare unaprijed, a tek počinju pregovore!

Autor Dragan Šutvić

Veliki španski klub je posljednjih nekoliko godina donio mnogo katastrofalnih odluka.

 barselona nosi dresove pet godina bez ugovora Izvor: Profimedia

Godinama sarađuju, Barselona je jedan od najbitnijih Najkovih klijenata u svijetu profesionalnog sporta, ali posljednjih pet godina dešavaju se veoma čudne stvari.

Španski velikan i čuveni proizvođač sportske opreme već pet godina nemaju potpisan nikakav ugovor o saradnji. Postojao je usmeni dogovor na osnovu kog su nastavili da proizvode i nose dresove, ali je sada na površinu isplivalo da taj odnos funkcioniše samo na osnovu date riječi - bez potpisanog dokumenta!

Možda će vas zanimati

Ovo je jedan u nizu skandala koji je Barselona posljednjih godina priredila svojim navijačima, ali se klub sada pravi da postoji razlog za to. Opravdanje, istina, nije previše dobro...

Prije pet godina Đozep Marija Bartomeu saopštio je da su okončani pregovori sa proizvođačem dresova i druge opreme, kao i da je saradnja dogovorena od 2018. do 2028. godine. U tom trenutku, Barselona je imala još dvije godine važećeg ugovora, nakon kog bi počeo da teče novi, onaj na 10 godina!

Ipak, klub je napravio drugačiji plan.

Zbog finansijske krize koja je već polako drmala katalonskog giganta, zaključili su da im je novac neophodan i ranije, prije nego što istekne važeći ugovor. Najk je učinio uslugu - ne zna se koliko novca dao unaprijed, a zatim dvije strane nisu mogle da se dogovore o nastavku saradnje.

Plan je prvo propao u ljeto 2018. godine kada je trebalo da se potpiše ugovor, zatim su se pregovori odužili, a na kraju ih je poremetila i pandemija korona virusa. Sada će Đoan Laporta, koji je prošle godine ponovo preuzeo vođenje klubom, pokušati da se dogovori sa firmom koja od 1998. godine oblači španski tim.

Pregovori još nisu blizu kraja, ali se u Barseloni nadaju da bi sve moglo da bude gotovo veoma brzo. Sa druge strane, po informacijama koje imaju španski mediji, Najk uopšte nije zadovoljan trenutnom situacijom niti dešavanjima u pregovorima. Oni smatraju da ugovor mora da se prilagodi uslovima pandemije, odnosno finansijskim udarima koje su pretrpile sve svjetske kompanije.

Barselona će, kakvi god budu pregovori, nositi neobičan dres za koji mnogi ljubitelji fudbala tvrde da je jedan od najružnijih koje su vidjeli.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC