Šta mislite?

Legenda grmi pred derbi: Nikad gluplje pravilo! Stepi protiv "nakaradnog" propisa, ali "vječiti" moraju da ga poštuju!

Autor Bojan Jakovljević

Iskusni stručnjak smatra da se ovim ništa ne dobija.

Izvor: MNPRESS

Crvena zvezda i Partizan sastaju se u prvom vječitom derbiju ove sezone, a na terenu ćemo morati da vidimo i neke mlade igrače. 

Pravlo koje je prošle godine uvedeno u Superligu ove godine je promijenjeno, ali "bonus" igrači i dalje moraju da budu na terenu. Zbog toga ćemo i u najbitnijem meču godine vidjeti neke mlade talente, ali to se ne sviđa svima. 

Nekadašnji defazivac Crvene zvezde, a kasnije legenda Ajntrahta iz Franfurta Dragoslav Stepanović, koji je jedno vrijeme vodio i Laktaše, ne slaže se sa uvođenjem ovakvih ograničenja klubovima i trenerima. 

"Ništa gluplje u fudbalu... No, nije moje. Igrači nedovoljnog kvaliteta i iskustva mogu jedino da oslabe tim i osiromaše igru, doprinesu da utakmica izgubi ljepotu i nerijetko značaj", istakao je on. 

On smatra da pravi talenti svakako izlaze na vidjelo, a da sa ovakvim ograničenjima liga samo postaje lošija, a utakmice gore za gledanje. 

"Supertalentovani poput Jovića igrali bi i bez nakaradnog pravila, a nedorasli biće uvijek hendikep, ekipni", dodao je popularni Stepi u razgovoru za "Sportski žurnal". 

Vidjećemo ko će biti "bonusi" u derbiju, ali prema najavljenoj postavi Crvene zvezde to bi trebalo da bude Strahinja Eraković, dok se u Partizanu očekuje Nemanja Jović.