• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Zvezdi tri majstora i tri upitna, a u Partizanu Rikardo i najveća glavobolja: Evo ko je do sada umio da riješi derbi!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Pred nama je novi vječiti derbi, a u ovom meču očekujemo pravi fudbalski spektakl!

 vječiti derbi partizan crvena zvezda ko će odlučiti Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je prva obradovala Srbiju tijesnom pobjedom nad Bragom u meču koji se rješavao u finišu. Potom je Partizan donio "duplu" pobjedu na Kipru vrlo lagano savladavši Anortozis.

Ne samo da su srpski klubovi dobro popunili kase tim pobjedama, već su i donijeli Srbiji jako bitne bodove u trci za dva mjesta u Ligi šampiona u narednim godinama.

Možda će vas zanimati

Dok se nadamo tome, na red je došao i derbi! Evropske ekipe "vječitih" žele pobjedu u najbitnijoj utakmici sezone, a kako stoje stvari kada je prethodno iskustvo u derbijima u pitanju? 

Crvena zvezda je mnogo bolja, ali većina igrača koji su u crveno-bijelom dresu tresli mrežu protivnika sada nedostupna! Kada je Partizan u pitanju, dvojica stranaca su umjela da stave loptu u mrežu Crvene zvezde, ali onaj koji je to češće radio sada je pod znakom pitanja!

CRVENO-BIJELI POBJEDNICI – Tri majstora iz veze i armija nedostupnih!

Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda ima tim koji je duže na okupu, veliki broj fudbalera je do sada igrao nekoliko derbija, a neki su u dva mandata igrali sa Partizanom. 

U drugom mandatu su dvojica od trojice koji su već postizali golove u derbiju, a očekuju se od prvog minuta na meču.

Prvi od njih je Aleksandar Katai koji je bio dio pobjede od 3:1 od prije šest godina, kada je Crvena zvezda u 149. vječitom derbiju dobila golovima Uga Vijere koji je pogađao dva puta i Kataija. Ofanzivnom vezisti nije ovo jedini put da je zatresao mrežu Partizana, pošto mu je to uspjelo i u remiju 1:1 sa stadiona JNA iz prošle sezone. On je ujedno i jedini fudbaler u ovog tima koji je pogađao na oba stradiona.

U dva mandata je derbije igrao i Gelor Kanga, a jedini gol postigao je 2017. godine na "Marakani". Tada je bilo 1:1, a on je donio bod svom timu pošto je natrčao iz drugog plana na loptu Boaćija.

Još jedan fudbaler koji se očekuje u prvoj postavi a da je davao gol u derbiju je Mirko Ivanić koji je pogotkom glavom u prethodnom susretu vječitih rivala riješio meč.

Još trojica igrača koja su sada u timu su postizala golove, ali oni neće biti u prvoj postavi. Milan Pavkov je pocijepao mrežu najvećeg rivala sjajnim udarcem iz daljine na jednom derbiju, ali on će biti sposoban samo da uđe sa klupe.

El Fardu Ben i Aleksa Vukanović su zajedno donijeli pobjedu u 160. derbiju, ali njih neće biti u timu. Bena nema zbog povrede mišića, dok je Vukanović potpuno ispao iz konkurencije.

CRNO-BIJELI POBJEDNICI - Rikardo je spreman i hoće opet, a Suma...

Izvor: MN PRESS

Upravo na derbiju na kome su Vukanović i Ben postigli svoje golove, mrežu je zatresao i Rikardo. Tada je kao i Ben pogodio sa bijele tačke, ali je prije toga imao i gol iz igre. 

U derbiju odigranom na stadionu Partizana bio je u prodoru na ivici šesnaesterca, dvojica igrača Zvezde su ga pratila, ali mu nisu mogla ništa. Jednostavno je zakucao loptu u mrežu crveno-bijelih iz trka i donio veliku radost navijačima.

A dva puta je na derbijima pogađao i najproblematičniji fudbaler crno-bijelih, Sejduba Suma. Nesumnjivo majstor i sjajan tehničar, on nastavlja da pravi probleme i sada se oglušio o klupsku disciplinu pošto nije poslušao savjet kluba i igrao je povrijeđen za nacionalni tim.

Upao je u probleme, pa se još i povrijedio, a značio bi na derbiju. Prvi put je pogodio protiv Zvezde još 2017. godine na "JNA" kada je bilo 1:1, a nakon derbija u kome je Rikardo sa bijele tačke samo uspio da ublaži poraz svog tima on i Zoran Tošić su golovima srušili crveno-bijele i donijeli trijumf od 2:0 crno-bijelima.

Sada Partizanu treba ili raspoložen Rikardo ili neki novi heroj derbija. Meč uskoro počinje, vidjećemo ko će ovaj put zablistati – stari ili novi heroji, crveno ili crno-bijeli! 

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC