• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan i Zvezda u Ligi šampiona – Evo koliko su blizu! Katai i Rodić počeli, a onda je Rikardo Srbiju gurnuo u elitu!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Sjajno veče za srpski fudbal! Dvije pobjede i ogroman korak ka samoj evropskoj eliti!

 partizan i crvena zvezda blizu da zajedno igraju u ligi šampiona Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda i Partizan zajedno u Ligi šampiona? Moguće je, čak postaje sve izvjesnije! 

Poslije sjajne večeri u kojoj je prvo Crvena zvezda donijela bodove Srbiji pobjedom nad Bragom, a onda je Partizan savladao Anortozis na Kipru Srbija hita ka cilju.

Možda će vas zanimati

Potrebno je da bude u prvih 15 na UEFA listi, a trenutno je 12. i niko od onih koji su ih jurili nije uspio da joj se približi, a mnogima je i odmakla.

Crveno-bijeli su joj dali vjetar u leđa, a poslije njih su mnogo bitniju stvar uradili crno-bijeli, jer su Srbiji donijeli bodove, a "oteli" ih Kipru koji je prvi ispod crte!

SRBIJA BLISTA, A OSTALI?

Sa ove dvije pobjede Srbija je dobila još 1.000 bodova na UEFA rang listi i sada ima 27.875 poena. Iza je ostala Belgija, koja je u ovom kolu takođe došla do 1.000 bodova, tako da i dalje minimalno zaostaje sa 27.200 poena, ali je teško vjerovati da će Srbija do kraja sezone uspjeti da se izbori Belgijancima. 

Oni imaju čak četiri tima u Evropi, ali to i ne brine, jer Srbija ne juri 12. nego 15. mjesto na rang listi. Švajcarce je obradovao Jang Bojs koji je savladao Mančester junajted poslije serije očajnih poteza igrača Ole Gunara Solšera, ali ta pobjeda nije dovoljna da zadrže korak za Srbijom.

U ovom kolu su uspjeli da dođu do 750 bodova, tako da im je Srbija pobjegla za dodatnih 250. Vest Hem je razbio Dinamo u Zagrebu tako da su Hrvati ostali na 15. mjestu i na ivici su, ali bez ijednog novog boda.

Kipar koji je prvi ispod liste nadao se da bi pobjedom Anortozisa uspio da se približi Srbiji, ali Rikardo Gomeš je imao druge planove. Ekipa Aleksandra Stanojevića je dobila krucijalan meč i ostavila Kiprane na novih 250 bodova i daleko od Srbije.

Česi imaju tri tima u eliti i ozbiljno prijete, prije svega Kipru i Hrvatskoj. Sada su zajedno došli do 1.000 bodova, a iza njih su Turci koji nisu blistali. Tri predstavnika Turske došla su do 600 bodova, ali njih takođe raduje što sustižu Kipar i Hrvatsku.

Grci i Danci su prošli odlično u prvom kolu sa po 1.000 bodova, dok Norvežani sa 500 i Šveđani kojima Malme nije donio ni bod ne mogu da budu zadovoljni.

Izrael je jako daleko od Srbije, ali sa 1.000 bodova iz prvog kola može da se nada 15. mjestu!

KOLIKO JE SRBIJA ODMAKLA?

Izvor: Mondo/U. Arsić

Blizu je ta Liga šampiona! Srbija trenutno ima 27.875 poena, što je za 3.475 bodova više od 16. Kipra! Ako računamo da su Belgijanci u realno boljoj poziciji sa minimalnim zaostatkom i dva tima više u Evropi, za ostale se to ne može reći. 

Švajcarska ima jednak broj timova kao Srbija, ali i 1.450 bodova manje. Nije to toliko puno, ali za sada mnogo bolje stojimo. Hrvati su spali samo na Dinamo, a sada imaju preko 3.000 bodova manje od Srbije, a Kipar koji je prvi ispod crte porazom Anortozisa ozbiljno gubi korak.

Zaostaju 3.480 bodova, a ako Partizan pobijedi Anortozis u revanšu to bi vrlo vjerovatno bilo dovoljno da se i Kiprani "arhiviraju" i da se o njima više ne brine.

Česi i Turci djeluju opasno, obje države imaju po tri predstavnika u Evropi i neki od njih bi mogli daleko da doguraju. Ipak Srbija ima ozbiljnu zalihu u odnosu na jedne i druge.

Više od 4.000 bodova nas dijeli od Turske, a od Češke samo nešto manje od toga. Posljednji koji realno mogu da priprijete su Grci. Imaju dva tima u Evropi, ozbiljan manjak od 4.400 bodova, ali sa njima se nikad ne zna. Ako naši ne prođu grupe, a Grci odu daleko, svašta je moguće. Ipak, nije previše vjerovatno.

U igri za 15. mjesto su i Šveđani, Norvežani, Danci i Izrael, ali oni nisu briga Srbije. Niko od njih nema realnu šansu da je stigne, tako da o njima treba da razmišlja prije svega Hrvatska.

Blizu su ta dva tima u Ligi šampiona, nikad bliže. A ako nas "vječiti" poslije derbija obraduju još jednom duplom pobjedom u Evropi, slavlje bi možda moglo i da počne.

Ali da sačekamo. Nagledaćemo se još evropskog fudbala ove sezone!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC