• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Partizanov start iz snova, Kipar je osvojen: Evropska pobjeda na krilima stranaca - Menig i Rikardo za prvu poziciju!
 Partizanov start iz snova, Kipar je osvojen: Evropska pobjeda na krilima stranaca - Menig i Rikardo za prvu poziciju!

Partizanov start iz snova, Kipar je osvojen: Evropska pobjeda na krilima stranaca - Menig i Rikardo za prvu poziciju!

Ekipa Partizana odlično je započela grupnu fazu novog UEFA takmičenja, a rival joj je bio kiparski predstavnik Anortozis.

 Partizanov start iz snova, Kipar je osvojen: Evropska pobjeda na krilima stranaca - Menig i Rikardo za prvu poziciju! Izvor: MN PRESS

Partizan je otišao na Kipar sa dosta opreza, svjestan da im na tom ostrvu u prošlosti nije išlo sjajno, ali taj oprez donio je tri vrijedna boda. Partizan je u prvom meču B grupe Konferencijske lige savladao Anortozis 2:0!

ANORTOZIS - PARTIZAN 0:2 (0:1)
/Menig 42, Rikardo 68/

Na krilima svojih stranaca, ekipa Aleksandra Stanojevića uspjela je da u novom UEFA takmičenju startuje i te kako zasluženom pobjedom i načini prvi korak u onome što je novi cilj - plasman u nokaut fazu takmičenja.

Put do tamo je još jako dug, ali prvi od šest izazova prebrođen je baš kako je to bilo potrebno. U nedjelji kada Partizan očekuje i "vječiti" derbi, upisana je sigurna pobjeda - sa dva gola razlike, bez primljenog pogotka, i sa sedam šuteva upućenih u okvir gola Anortozisa.

Upravo je to pokazatelj kako su crno-bijeli nastupili u Nikoziji. Poslije nešto neubjedljivih prvih 20 minuta, sve je postalo daleko bolje - stvarane su prilike, Lazar Marković ih je imao nekoliko, jednu dobru čak i Aleksandar Miljković, a onda je jednu odbijenu loptu iskoristio Kvinsi Menig.

U pravi čas, malo prije odlaska na odmor, pa je Partizan za drugi dio meča mogao da se sprema sa pozitvnim rezultatom. Ako je početak drugog poluvremena ponovo donio nešto usporeniju igru, toliko je naredni dio meča bio opet na strani Partizana.

Rikardo Gomeš je u 68. minutu postigao sjajan pogodak kada se lijepo namjestio i iz okreta šutirao pod prečku, da duplira prednost svog tima. Samo minut i po kasnije bio je u novoj prilici da stigne do drugog pogotka, a do kraja meča nešto slabiju realizaciju imao je još jednom.

Pokušavali su potom i Jović, Jojić se u jednom obećavajućem napadu spetljao, kao i Filip Holender. Ipak, na kraju to nikome neće mnogo smetati - Partizan je stigao do tri boda i sada sa boljom gol-razlikom u odnosu na Gent sedi na prvom mjestu na tabeli.

Za dvije sedmice ih u Beogradu očekuje estonska Flora, nova prilika za novu evropsku pobjedu, ali do tada će biti prečih poslova. Na redu je derbi protiv Crvene zvezde...

NAJAVA

Bile su to teške i naporne kvalifikacije za crno-bijele, rivali iz Rusije i Portugala vrlo zahtjevni za novo takmičenje, ali su uspjeli da ih prebrode. Zato Partizan u četvrtak uveče (21.00) u Nikoziji započinje grupnu fazu Konferencijske lige.

Rival je Anortozis, ekipa koja je prvi meč u svojoj istoriji u evropskim takmičenjima igrala baš protiv Partizana u Humskoj, davne 1963. godine.

Od tada je prošlo gotovo 60 godina, a dva tima se ponovo susreću. Anortozis već pola vijeka ne igra u Famagusti, gradu koji je aneksiran turskom dijelu Kipra, pa će u Nikoziji željeti da priredi teško gostovanje.

Kipar generalno nije bio srećno mjesto za srpske klubove posljednjih godina, ali Partizan na čelu sa Aleksandrom Stanojevićem to želi da promijeni. Njegova ekipa je odlično startovala u Superligi sa svih sedam pobjeda, a cilj ulaska u grupnu fazu Konferencijske lige sada je porastao - želja je "prezimiti" u Evropi.

Taj put počinje na krajnjem istoku Sredozemlja, a prvi od šest izazova budi veliki oprez kod Stanojevića.

"Idemo da se odmjerimo sa direktnim konkurentom za prolazak u narednu rundu takmičenja. Analizirali smo ih, gledali utakmice, temeljno se bavili njima, potpuno smo spremni. Igraju sa četiri defanzivca pozadi, imaju veoma iskusnog napadača, snažnog, visokog… Imaju dosta internacionalaca koji znaju da igraju… Takođe, iskustva naših klubova na Kipru u proteklim sezonama nisu bila dobra, pa ulazimo u meč maksimalno oprezni i motivisani", rekao je Stanojević.

Startna pobjeda na teškom gostovanju odradila bi veliki dio posla za crno-bijele, ali ni Anortozis nipošto nije ekipa za potcjenjivanje...

22:53

KRAJ! ANORTOZIS - PARTIZAN 0:2!

Sjajna pobjeda za Partizan na startu Konferencijske lige! Crno-bijeli su na Kipru slavili golovima Kvinsija Meniga i Rikarda Gomeša, po jedan u oba poluvremena, za siguran trijumf i prvo mjesto u grupi B! Nije Anortozis previše prijetio crno-bijelima, a i Partizan je mogao da stigne do još nekog gola, pa je jasno da se radi o vrlo dobroj pobjedi za ekipu Aleksandra Stanojevića!

Izvor: MN PRESS

22:49

90' - Deletić pravo u gol

Opet šut Srbina sa distance, ali nije to bilo opasno po golmana Partizana.

22:42

82' - Saničanin dobar u odbrani, ali šta je sa Rikardom?

Štoper Partizana je blokirao jedan udarac iskosa, ali prethodno je Rikardo Gomeš ostao na travi na sredini terena. Izgleda da se radi o povredi... Upravo zbog toga Rikardo napušta teren, a ulazi Nikola Terzić.

Nadamo se da nije ništa ozbiljnije...

22:34

Marković izlazi, tu je Holender

Stigao je Partizan do 2:0, a Stanojević rješava da napravi izmjenu i dodatno osvježi napadačku liniju.

22:32

Nova šansa za Rikarda!

Tek što je postigao gol za 2:0, umalo da Rikardo povisi na 3:0. Ipak, Lorija brani njegov udarac po zemlji iz izgledne prilike, a poslije toga Jović ne uspijeva da natrči na loptu.

22:28

68' - GOOOOOL, GOMEŠ ZA 2:0!

Prava "golčina" Rikarda Gomeša koji duplira vođstvo crno-bijelih! Primio je loptu u šesnaestercu, okrenuo se, a onda razoran udarac pod prečku!

Izvor: TV Arenasport/Printscreen


22:24

Dvije izmjene Partizana

Nemanja Jović mijenja Kvinsija Meniga, jedinog strijelca, dok će Miloš Jojić u posljednjih 30 minuta mijenjati Bibarsa Natha.

Izvor: Mondo/U. Arsić

22:22

63' - Popović brani šut Deletiću!

Sada se Partizan malo uspavao, nisu u nastavku tako opasni kao u prvom dijelu igre, a Milš Deletić bježi odbrani crno-bijelih. Dobro je šutirao, ali Popović odlično brani i izbija loptu u korner!

22:18

58' - Deletić pokušava sa distance

Srpski internacionalac Miloš Deletić pokušava sa 20 i više metara, ali udarac lijevom nogom ne ide baš toliko blizu stative gola Partizana.

22:14

54' - Popovič šutira, Popović brani

Napadač iz Slovenije šutira ka golu Partizana, ali čuvar mreže crno-bijelih nije imao težak zadatak.

22:11

Loš šut Rikarda!

Natho je odradio odličan posao, stvorio šansu za Gomeša, ali napadač Partizana loše šutira nakon što mu je lopta pobjegla...

Izvor: MN PRESS

22:10

Zdjelaru žuti karton, a ni kriv ni dužan

Poslije jednog nesviranog faula nad Nathom, Miljković se bunio kod sudije, ali je glavni arbitar dao žuti karton nedužnom Zdjelaru, kao i Egipćaninu Vardi.

22:05

POČELO JE DRUGO POLUVRIJEME

Bez promjena u Partizanu po pitanju sastava.

Miloš Deletić, srpski internacionalac, ulazi u timu Anortozisa umjesto Rusijasa, dok Azer Bušuladžić mijenja Hušbauera.

21:50

KRAJ POLUVREMENA: ANORTOZIS - PARTIZAN 0:1

Odlično poluvrijeme za Partizan može se reći! Ne samo da vode poslije gola Kvinsija Meniga u 42. minutu, već su bili zaista bolji tim, stvorili su više prilika, Lazar Marković je nekoliko puta bio opasan, imao je i Aleksandar Miljković jednu jako dobru, dok su domaći zaprijetili samo iz jednog slobodnog udarca sa 30 metara.

Imao je i Ščekić stativu poslije udarca glavom, kada je golman Anortozisa odbio loptu do okvira gola. Na kraju, vrlo dobra situacija po Partizan u ovom trenutku.

Izvor: MN PRESS

21:42

42' - GOOOOOL, MENIG ZA 1:0, PARTIZAN VODI!

Vodi Partizan! Sjajan evropski debi za Holanđanina u dresu Partizana! Bio je to odličan napad crno-bijelih, Rikardo je uposlio Lazara Markovića, njegov udarac odbija golman Lorija, ali natrčava Kvinsi Menig i smješta loptu u mrežu! U pravi čas, pred kraj poluvremena!

21:39

38' - Rikardo je na travi!

Pobjegao je Rikardo jednom igraču, ali ga je Finac Arajuri zaustavio klizećim startom. I odmah potom je sudija pokazao da dođu ljekari da pomognu napadaču crno-bijelih.

21:36

36' - Nema gola Šćekića!

Koliko je sada samo ovo bilo blizu! Poslije kornera, tamo je Miljković glavom prebacio na drugu stativu, Šćekić je bio sam i njegov udarac glavom brani Lorija, pa se lopta odbija od stativu! Uh koliko je malo nedostajalo Partizanu sada...

Izvor: MN PRESS

21:33

33' - Šćekiću žuti karton

Javna opomena za vezistu Partizana, u jednom duelu je oštro zahvatio stopalo protivničkog igrača.

21:28

28' - Partizan opasniji, čak 5 kornera

I poslije ovog posljednjeg je bilo pomalo opasno po Anortozis, ali nije bilo konkretnog pokušaja. Ipak, do sada je Partizan jasno bolji tim, samo još da to uspiju i da materijalizuju...

21:19

19' - Marković prijeti

Prošao je po lijevom boku, dobio je dobru dugu loptu, ali odlučuje da uz desnog ugla sa oko sedam metara šutira, a golman Anortozisa nema većih problema da odbrani šut.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

21:16

15' - Kakva šansa za Miljkovića!

Odličan napada Partizana, Natho za Šćekića, ovaj lijepo ostavlja za Miljkovića, koji natrčava, ali mu golman Kiprana izlazi u šut i odbija udarac u korner. Ovo je moglo da bude još opasnije po Anortozis!

21:12

12' - Strašan šut Lazarisa, brani Popović!

Lazaris Hristodopulos je sa 30 metara iz slobodnog udarca poslao pravu "bombu", ali Aleksandar Popović brani vrlo opasan udarac iskusnog Grka!

21:09

9' - Miljković šutira!

Rikardo Gomeš asistira na desnu stranu za beka crno-bijelih, ali nije Miljković lijepo "legao" na loptu pa njegov udarac odlazi daleko preko gola.

Izvor: MN PRESS

21:06

6' - Prva šansa za Partizan

Kvinsi Menig je pravio probleme po lijevom boku, ali poslije ubačene lopte, Korija izbija u korner ispred Lazara Markovića!

21:00

POČELA JE UTAKMICA!

20:53

Bliži se početak meča

Poslije pobjede Crvene zvezde nad Bragom, igrači Partizana će pokušati da srpskom fudbalu večeras donesu i drugu pobjedu!

19:36

Menig odmah "u vatri"!

Partizanov novajlija Kvinsi Menig stigao je u finišu prelaznog roka i večeras će imati evropski debi!

Izvor: MN PRESS

19:32

Ovo je sastav Partizana!

PARTIZAN: Popović - Obradović, Vujačić, Saničanin, Miljković - Šćekić, Zdjelar - Natho, Marković, Menig - Rikardo Gomeš

Podsjetimo, meč počinje u 21 čas!

18:00

Dobrodošli u MONDO Live

Budite večeras uz MONDO, uživo ćemo pratiti dešavanja iz Nikozije, gde će Anortozis ugostiti Partizan u okviru 1. kola grupne faze Konferencijske lige.

Meč počinje u 21.00 časova.

UKRATKO

  • Anortozis - Partizan 0:2
  • Partizan i Anortozis se nalaze u grupi i sa ekipama Genta i Flore.
  • Prvoplasirani tim ide direktno u osminu finala, dok će drugoplasirani u dodatno doigravanje protiv timova koji ispadnu iz Lige Evrope.
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije