• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA presudila - ovo su najbolji klubovi svih vremena: Zvezda uspješnija od Partizana!

Autor Dragan Šutvić

Visok plasman dva najuspješnija srpska kluba.

 UEFA lista najuspješnijih klubova svih vremena Izvor: MN PRESS

UEFA već tradicionalno na kraju kalendarske godine objavljuje listu najuspješnijih klubova u istoriji. U pitanju je rangiranje na osnovu ostvarenih rezultata u Kupu evropskih šampiona i Ligi šampiona, sve od 1955. godine do danas!

Po dva boda se dobija za pobjedu i bod za neriješen ishod, a na vrhu nema nikakvog iznenađenja - Real Madrid, osvajač čak 13 pehara Lige šampiona, ubjedljivo je najuspješniji tim svih vremena.

Možda će vas zanimati

Najuspešniji srpski tim je Crvena zvezda koja je učestvovala u 26 izdanja elitnog takmičenja i nalazi se na 21. mjestu liste sa 165 bodova, što je dovoljno da budu i najbolji tim sa Balkana, ali i drugi najbolji iz istočne Evrope.

Zvezda je sa jednim trofejom Kupa šampiona (1991. godine) zauzela visoku poziciju među "kremom" evropskog fudbala, pa je tako iza sebe ostavila brojne velikane.

Od srpskih timova visoko se kotira i Partizan koji je na 40. mjestu svih vremena (59 bodova manje od Crvene zvezde), dok je Vojvodina na tek 198. mjestu rang-liste uspešnosti uz dva učešća u najjačem takmičenju.

Od klubova iz regiona vrijedi istaći Olimpijakos na 23. mestu, Steauu na 28, odnosno Dinamo iz Zagreb koji je na 30. poziciji.

Poslije neprikosnovenog Real Madrida najbolji je Bajern, potom slijede Barselona, Mančester junajted, Juventus, Milan, Liverpul, Benfika, Porto, Ajaks, Dinamo Kijev, Arsenal, Seltik, Čelsi, Inter, Anderleht, Atletiko Madrid, Dortmund, PSV, Lion i potom upravo Crvena zvezda.

(MONDO) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC