• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Velika noć na Marakani - Dekijeva Zvezda zasijala! Lud meč i veliko srce crveno-bijelih - Katai za prvo mjesto!
 Velika noć na Marakani - Dekijeva Zvezda zasijala! Lud meč i veliko srce crveno-bijelih - Katai za prvo mjesto!

Velika noć na Marakani - Dekijeva Zvezda zasijala! Lud meč i veliko srce crveno-bijelih - Katai za prvo mjesto!

Sjajna pobjeda Crvene zvezde na startu Lige Evrope!

 Velika noć na Marakani - Dekijeva Zvezda zasijala! Lud meč i veliko srce crveno-bijelih - Katai za prvo mjesto! Izvor: MN PRESS

Nije moglo da počne bolje - Crvena zvezda je u prvom kolu Lige Evrope osvojila sva tri boda pred svojim navijačima i na najbolji način započela takmičenje u grupnoj fazi! Golovi Milana Rodića i Aleksandra Katai donijeli su prvo mjesto na startu takmičenja u grupi F!

CRVENA ZVEZDA - BRAGA 2:1 (0:0)
/Rodić 74, Katai pen. 85 - Galeno 76/

Nikada do sada Crvena zvezda nije uspjela da upiše pobedu na startu grupne faze nekog UEFA takmičenja, ali i tom nizu je došao kraj. Ekipa Dejana Stankovića je na stadionu "Rajko Mitić" odmah svima stavila do znanja - Zvezda želi evropsko proljeće!

Nije prvo poluvrijeme vidjelo previše uzbuđenje, makar ne do samog finiša, kada je Braga uspijevala da bude nešto konkretnija. Zvezda je uglavnom kontrolisala stvari niskim blokom, pred golom Mateusa nisu bili previše opasni, ali drugo poluvrijeme donijelo je velike promjene.

Braga je izašla ofanzivnije u nastavku, a crveno-bijeli su prekidima uspjeli da iskoriste šanse koje su im se ukazivale. Jednu odličnu iz igre nije iskoristio Loi Dioni, napadač koji je zamijenio povrijeđenog El Fardu Bena. Ipak, ako ne može iz igre, može poslije prekida.

Gelor Kanga je uspio da iz kornera dobro centrira, a Milan Rodić glavom sa 11 metara "zakuca" loptu u mrežu gola Brage za 1:0.

No, nije to vođstvo dugo trajalo, jer je odmah po nastavku meča, Braga "sa centra" uspjela da uđe u šansu i izjednači. Zapravo je Seku Sanogo napravio veliku grešku, Miloš Degenek nije uspio da je ispravi, pa je Venderson Galeno izjednačio nepuna dva minuta nakon gola Rodića.

Ispostavilo se na kraju da ni to nije slomilo duh Zvezdnih igrača! U 83. minutu je Ivanić uspio da uđe u šesnaesterac, a onda je bio i oboren. Sudija iz Škotske je pokazao na penal, koji Aleksandar Katai rutinski rješava za 2:1 i, ispostaviće se, konačnu pobjedu Zvezde.

Imajući u vidu da su Midtjiland i Ludogorec u Danskoj odigrali neriješeno 1:1, crveno-bijeli su odmah od starta na prvom mjestu grupe F. Ima još mnogo da se igra, ali bolji start nije mogao da bude!

NAJAVA

Došao je konačno i početak onog glavnog - Crvena zvezda poslije turbulentnih kvalifikacija tokom ljeta, počinje nadmetanje u grupnoj fazi Lige Evrope, a prvi rival je portugalski predstavnik Braga.

Meč na stadionu "Rajko Mitić" (18.45) biće prvi od šest izazova pred timom Dejana Stankovića ove jeseni.

Crvena zvezda je poslije neočekivanog ispadanja od Šerifa u kvalifikacijama za Ligu šampiona, odradila odličan posao protiv Kluža u plej-ofu za ulazak u Ligu Evrope i sa šest postignutih golova u dva meča uspjela da "bukira" svoje mjesto u drugom šeširu na žrijebu.

Na tom žrijebu je dobila grupu sa Bragom, Ludogorecom i Midtjilandom, a Portugalci su prva prepreka. Ovaj meč dolazi u nezgodnom trenutku, imajući u vidu da će Zvezda biti bez prvog napadača Milana Pavkova, kao i da ih u nedjelju očekuje 165. "vječiti" derbi.

Ipak, Dejan Stanković ima puno povjerenje u svoju ekipu. Cilj je plasman u nokaut fazu Lige Evrope, baš kao i prošle sezone.

"Prednost domaćeg terena, pune Marakane... Braga je četvrta ekipa u Portugalu. Čini mi se da nismo dobro poređali stvari na početku, svi pišu to je lako. Oni su zadnjih 10-12 u nekom evropskom takmičenju, igrali su finale Lige Evrope. Ne bih volio da mi se neko igra sa inteligencijom i da kaže da je lako. Nećemo odstupiti, kao što nismo protiv Milana. Oni su fenomenalna ekipa, brza, fantastična u tranziciji, sa pojedincima poput braće Orta, Galena, Ruiza... Očekuje nas velika utakmica, znači što će biti pun stadion. Naša prednost je iskustvo, ekipa igra već dugo, a iskoristili smo i pauzu na dobar način. Žao mi je što neki momci nisu mogli malo da odmore", oprezan je Dejan Stanković.

Meč na stadionu "Rajko Mitić" počinje od 18.45 časova.

20:36

KRAJ! ZVEZDA - BRAGA 2:1!

Velika pobjeda Crvene zvezde na Marakani!

Kakav sjajan početak Zvezde u novoj sezoni Lige Evrope! Vrlo uzbudljivo drugo poluvrijeme je vidjelo čak tri gola, bila je Zvezda i šokirana brzim izjednačenjem poslije kratkog vođstva, ali na kraju je penal nad Ivanićem bio presudan - Katai je donio tri boda sa bijele tačke!

U drugom meču Midtjiland i Ludogorec su odigrali 1:1 pa je Zvezda na prvom mjestu!

20:31

89' - Sjajni Borjan!

Orta je pokušao akrobatski, ali lijepo se izdužio Borjan i izbacuje loptu u korner!

20:26

85' - GOOOOOL, 2:1 KATAI!

Crvena zvezda opet vodi, Katai postiže gol iz penala! Iskoristio je Aleksandar Katai jedanaesterac, Mateus nije mogao da brani udarac.

Ubrzo poslije toga Katai i napušta igru, a Srnić je na terenu da se sve "zatvori" na sredini. Umjesto Sanoga ulazi Pankov.

Izvor: MN PRESS

20:25

PENAL ZA ZVEZDU!

83. minut, srušen je Ivanić, to je penal za Zvezdu!

20:22

Ovako je Zvezda povela!

20:18

HLADAN TUŠ - 1:1, BRAGA SE VRAĆA!

Nevjerovatno, odmah gol Brage, odmah sa centra! Katastrofalan potez Sanoga, poprečna lopta, Gobeljić je čekao, Sanogo kasni u bloku i to je opet 1:1. Borjan je nemoćan!

20:17

ZVEZDA VODI 1:0, MILAN RODIĆ!

Gol je postigao Milan Rodić izvanrednim udarcem glavom poslije kornera Kange! Sa 11 metara je zakucao u mrežu!

20:15

I Musrati dobija javnu opomenu

Žuti karton i za drugog zadnjeg veznog Brage, a ima do kraja još dosta da se igra.

20:10

67' - Prvi žuti karton, i to za Mineira

Povlačio je Sekua Sanogoa u dobrom napadu veziste Zvezde.

20:07

65' - Neobična izmjena u Zvezdi

Nenad Krstičić mijenja Rišaira Živkovića. On ide na zadnjeg veznog uz Sanoga, a Kanga će sada moći da bude ofanzivniji na terenu nego do sada.

Izvor: MN PRESS

20:05

62' - Ivanić, najbolja šansa za Zvezdu!

Odlični Ivanić je probio po lijevoj strani, driblingom se oslobodio igrača, a onda ušao u sredinu i šutirao. Ipak, defanzivac ga u opasnoj šansi blokira i lopta ide u korner!

Izvor: MN PRESS
20:00

57' - Opasno pred golom Zvezde

Orta je iz dubine ubacio loptu za Abela Ruiza, ovaj u punom trku ne uspijeva da stigne do nje, a lopta potom ide pravo u okvir gola, gdje je Milan Borjan siguran.

Ukupan odnos u šutevima je 12:7 u korist Brage, ali dosta ih je bilo sa distance.

19:59

56' - Malo više lopte kod Zvezde, ali...

Još bez prilika u nastavku meča, u ovih 10-ak minuta nisu uspijevali da zaprijete.

19:53

51' - Braga bolja na startu poluvremena

Vidi se da su Portugalci krenuli snažnije na početku drugog dijela igre. Imali su dva uzastopna kornera, imaju i inicijativu, ali i dalje bez pravih šansi u ovih šest minuta.

Izvor: MN PRESS

19:47

POČELO JE DRUGO POLUVRIJEME

Nije bilo izmjena u ovoj 15.minutnoj pauzi, ali Zvezda je jednu već ranije napravila, kada je Dioni zamijenio povrijeđenog Bena.

Izvor: MN PRESS

19:32

KRAJ PRVOG POLUVREMENA!

Crvena zvezda - Braga 0:0 poslije prvih 45 minuta!

Zvezda je jako ušla u ovaj meč, imala polušansu već poslije 30 sekundi, ali u prvom dijelu igre nisu imali nijednu pravu gol šansu. Nije ni Braga bila previše opasna do pred nekoliko minuta prije odlaska na odmor, kad su za tri minuta u tri navrata zaprijetili. Čak su iz teške situacije pogodili i stativu, pa će u nastavku biti sigurno još dosta uzbuđenja.

19:32

45+1 - Stativa za Bragu!

Poslije kornera sa desne strane, lopta odlazi na drugu stativu, a Mineiro iz tesnog ugla pogađa stativu i lopta odlazi u gol-aut. Nekoliko konkretnijih prilika Brage u završnici.

19:31

45' - Odlična šansa za Bragu, ali Dragović!

Abel Ruiz je odvukao dva igrača, Orta odigrava za Pijazona koji je pobjegao odbrani, ali Dragović sjajnim klizećim sprečava ono što je sigurno moglo da bude daleko najbolja šansa Portugalaca!

19:29

44' - Orta prijeti, Borjan se ljuti!

Ponovo je Orta probao šut sa distance, sa 25 metara, opasan udarac malo preko prečke, a Milan Borjan se ljuti na defanzivce koji kapitenu Brage daju previše prostora da bira udarce.

19:24

Dioni je na terenu umjesto Bena!

Prinudna izmjena u Zvezdi, Loi Dioni će u špic, a Rišairo Živković će se prebaciti na krilo.

19:23

Ben leži na travi

Poslije jednog duela je imao problema igrač Zvezde, ali par minuta kasnije je morao da legne na travu i sada mu se ukazuje pomoć. Izgleda da će Stanković morati da nešto mijenja...

El Fardu Ben.
Izvor: Stefan Stojanović/MONDO

19:19

34' - Malo mirniji ritam meča

Bilo je zaista puno trčanja i akcija sa obje strane u prvih pola sata, ali sada malo plići blok Zvezde čini da Braga baš i nije sigurna kako da krene naprijed.

Izvor: MN PRESS

19:13

27' - Kanga sa distance, u svom stilu

Ipak, udarac sa blizu 30 metara odlazi pored gola. Solidan udarac, ali ne toliko opasno.

19:09

23' - Beeeeeen, nema gola!

Kako se sada samo snašao Ben, izbacio je Dioga Leitea fenomenalnim potezom, stvorio je sebi prostor, a onda njegov šut sa oko 18 metara se odbija od Oliveire i nakon svega ipak odlazi u korner iako se činilo da bi mogla i u gol.

Izvor: MN PRESS

19:08

22' - Najbolja šansa na meču za Bragu!

Griješili su igrači Zvezde na sredini, potom je Dragović uklizavanjem "uposlio" Ortu, srećno mu je došla lopta u oobru šansu, ali njegov šut sa 16 metara ide visoko preko gola. Moglo je ovo da bude i dosta opasnije...

19:06

Tu su i navijači Brage!

Izvor: MONDO/Dušan Ninković

19:04

18' - Opasno poslije kornera, ali...

Prvi korner za Zvezdu je izveo Kanga, išla je lopta i u gol, izgledalo je opasno, ali Dragović je ometao golmana Brage, pa je glavni sudija svirao faul u napadu.

19:00

14' - Orta pokušava sa 23-24 metra!

Dosta šuteva Brage sa distance, kapiten Orta sada sa distance nije dobro šutirao. Nekoliko puta već prijete na sličan način igrači gostujućeg tima.

18:54

Atmosfera na stadionu je sjajna

Navijači Zvezde su napravili i koreografiju:

18:53

8' - Dinamičan početak meča

Dosta trčanja i kretanja u oba pravca, i Zvezda i Braga su ušli meč sa dosta energije. Gosti su se odmah preorijentisali na igru sa tri centralna defanzivca.

18:48

3' - Ruiz šutira

Ipak, udarac opasnog Abela Ruiza sa distance odlazi preko gola.

18:47

1' - Prva šansa za Zvezdu!

Gobeljić je prošao po desnoj strani, uspio je da odbijenu loptu prihvati u šesnaestercu i centrira u sredinu, malo su se zbunili igrači Brage, ali nema konačnog šuta ofanzivaca Zvezde!

Dobar start iako nije bilo konkretnijeg pokušaja.

18:45

POČELA JE UTAKMICA!

18:40

Igrači izlaze na teren!

Bliži se početak meča Crvena zvezda - Braga!

18:00

Rišairo u špicu, Deki ga nahvalio

Evo šta je sve Dejan Stanković govorio o Rišairu Živkoviću, novom igraču Zvezde, koji meč protiv Brage počinje na mjestu najisturenijeg napadača, umjesto povrijeđenog Milana Pavkova.

Izvor: YouTube/FK Crvena zvezda

17:42

Još sat vremena do početka!

17:31

OVO JE SASTAV ZVEZDE ZA BRAGU!

Evo kojih 11 igrača je Dejan Stanković izabrao za početak Lige Evrope:

ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Degenek, Dragović, Rodić - Sanogo, Ivanić - Ben, Kanga, Katai - Živković.

BRAGA: Mateus - Fabiano, Vitor Tormena, Paulo Oliveira, Diogo Leite - Lukas Mineiro, Al Murati, Galeno - Pijazon, Abel Ruiz, Rikardo Orta.

Izvor: uefa.com

17:00

Zvezda igra i protiv istorije!

U tome nijedna od prethodnih sedam generacija nije uspjela, pa će Stankovićev tim igrati i protiv tradicije.

Izvor: MN PRESS

16:45

Šta Zvezda može da očekuje?

Srđan Babić, grač Zvezde na pozajmici u Almeriji, za MONDO je otkrio sve što treba da znate o ekipi Brage.

Izvor: MN PRESS

16:00

Dobrodošli u MONDO Live

Budite i ove večeri uz MONDO, pratićemo uživo dešavanja na meču 1. kola grupne faze Lige Evrope između Crvene zvezde i Brage.

Meč na stadionu "Rajko Mitić" počinje u 18.45 časova.

Kakav sjajan početak Zvezde u novoj sezoni Lige Evrope! Vrlo uzbudljivo drugo poluvrijeme je vidjelo čak tri gola, bila je Zvezda i šokirana brzim izjednačenjem poslije kratkog vođstva, ali na kraju je penal nad Ivanićem bio presudan - Katai je donio tri boda sa bijele tačke!
U drugom meču Midtjiland i Ludogorec su odigrali 1:1 pa je Zvezda na prvom mjestu!

UKRATKO

  • Crvena zvezda - Braga 2:1 (0:0)
  • Zvezda se nalazi u grupi sa Bragom, Ludogorecom i Midtjilandom.
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije