Fudbal

Mostarski derbi bez publike: Velež se "budi", Zrinjski je lider - čeka se odličan meč!

Autor Dragan Šutvić

Meč će biti igran bez prisustva navijača zbog kazne koju je Velež dobio nakon incidenata na meču sa Borcem

Izvor: Anadolija/Željko Milićević

Velež i Zrinjski odigraće u petak novi gradski derbi, u 13. kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Biće to duel kojim će biti otvorena predstojeća premijerligaška runda, a zbog kazne Fudbalskog saveza BiH, igraće se bez prisustva publike.

"Rođeni" su se nakon male krize probudili i ostvarili pobjede nad Zvijezdom 09 u Kupu BiH i Posušjem u m:tel Premijer ligi BiH. "Plemići" su, sa druge strane, nakon dugo vremena lider na tabeli, a sve to je dobra uvertira za meč koji je poseban za Hercegovce.

Trener Veleža Feđa Dudić naglasio je u najavi utakmice važnost nedavne pobjede u Posušju kojom je prekinuta serija loših rezultata.

"Osim toga, veoma važno je što nam se vraćaju Samir Radovac koji je u punom trenažnom procesu i Dženan Zajmović na kojeg takođe nismo mogli računati. Za sutrašnji meč osim Dine Hasanovića mogu računati na sve igrače, spremni su i u dobrom raspoloženju dočekujemo susret. O Zrinjskom nepoznanice ne postoje, a ja ću još reći da su u ovoj sezoni do sada pokazali najviše. Ipak, znamo na koji način i sa kojom energijom igrati, te sam uvjeren da će naši igrači pokazati kvalitet", naglasio je Dudić.

Zrinjski je reprezentativnu pauzu proveo na liderskoj poziciji m:tel Premijer lige BiH, sa bodom više u odnosu na prvog pratioca Tuzla siti, ali i sa utakmicom više.

"Pauza nam je zaista dobro došla jer smo ranije odigrali mnogo utakmica. Zbog toga smo se u minulim danima regenerisali i nismo igrali prijateljske utakmica. Pred derbi smo u odličnom raspoloženju, lideri smo i sada to treba da branimo. Čeka nas tvrda utakmica, u derbijima je uvijek tako, psihološki je teško igrati. Žao mi je što neće biti gledalaca jer je bolji osjećaj igrati pred publikom", rekao je trener Zrinjskog Sergej Jakirović.

Napadač Zrinjskog Nemanja Bilbija odlučio je nedavni mostarski derbi odigran na stadionu Pod Bijelim brijegom.

"Spremni smo za ovu utakmicu. Mislim da neće biti ista kao nedavna na našem stadionu, pa smo na neki način spremni i da se branimo. Zrinjski u Vrapčićima nije favorit, iako smatram da imamo velike šanse da pobijedimo", istakao je Bilbija.

U pobjedi u gradskom derbiju vjeruje i kapiten Veleža Denis Zvonić.

"Nakon reprezentativne pauze i mini ciklusa priprema izvan Mostara, u dobrom raspoloženju dočekujemo sutrašnji meč. Na terenu moramo pokazati karakter i nastaviti pozitivnu rezultatsku seriju", naveo je Zvonić.

M:TEL PREMIJER LIGA BiH – 13. kolo

Petak:

Velež – Zrinjski (17.00)

Subota:

Leotar – Borac (14.00)

Željezničar – Tuzla siti (17.00)

Sloboda – Radnik (17.00)

Nedjelja:

Sarajevo – Posušje (17.00)

Široki Brijeg – Rudar Prijedor (17.00)

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

(mondo.ba/agencije)