• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sloga stigla u Konversano, iskusni Dejanović hvali ekipu: Njihovo vrijeme tek dolazi

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Rukometaši dobojske Sloge stigli su u Konversano nadomak Barija, gdje će u petak i subotu igrati mečeve drugog kola EHF Evropskog kupa protiv šampiona Italije.

 peđa dejanović za mondo rk sloga doboj ehf evropski kup protiv konversana Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Peđa Dejanović u rukometu je prošao skoro sve što se može proći.

Iskusni, 39-godišnji čuvar mreže, nakon višegodišnjih nastupa u inostranstvu vratio se u redove matične Sloge, a sada kao najiskusniji igrač sa kapitenskom trakom na ruci predvodi mladi tim Dobojlija.

Možda će vas zanimati

Nekadašnji reprezentativac BiH u razgovoru za MONDO osvrnuo se na 1.500 kilometara dugo putovanje od Doboja do Konversana, gdje će Sloga u petak i subotu igrati mečeve drugog kola EHF Evropskog kupa.

"Put je bio dug, ali dobro smo ga podnijeli. Navikli smo se već na putovanja, tako da nam nije teško palo. Svi se dobro osjećamo, večeras ćemo odraditi trening i pripremiti neke sitne detalje pred predstojeće mečeve sa Konversanom. Gledali smo određene snimke i vjerujemo da se možemo nositi s njima. Negdje smo u rangu s njima i pokušaćemo da pružimo maksimum kako bismo prošli u treće kolo", kaže Dejanović.

Sloga je u prvom kolu uspjela da eliminiše estonski Viljandi, a sada će u dvije utakmice na gostujućem terenu isto pokušati da učini protiv aktuelnog šampiona Italije.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Dobojlije nisu imale puno vremena za odmor, jer raspored je izuzetno gust. Paralelno sa nastupima u Evropi igraju i utakmice domaće Premijer lige BiH, a s obzirom na sužen igrački kadar, nije lako podnijeti sve te napore.

"Ne može se reći da nema umora, a na sve to nadovezale su se i neke sitne povrede. U posljednje vrijeme bili smo oslabljeni, što se odrazilo i na rezultate jer u prvenstvu nismo startovali onako kako smo očekivali. Ali, kreće sve kako treba, neki momci su se vratili u ekipu, neki se oporavljaju i nadam se da će nam se i oni uskoro priključiti. Raspored jeste gust, ali izlaze nam i u susret. Mislim da ćemo po povratku u BiH narednu utakmicu igrati u subotu protiv Maglaja, odnosno bićemo slobodni u srijedu. Zaista je dug put, putuje se skoro cijeli dan, tako da će nam dobro doći ta pauza da se oporavimo. Nadam se da će ove dvije utakmice ovdje u Italiji proći bez povreda", dodao je golman Sloge.

KARIJERA

Peđa Dejanović rođen je 6. marta 1982. godine, a u bogatoj karijeri nosio je dres dobojske Sloge, Goražda i Borca m:tel u BiH, zatim je igrao za špansku Bidasou, te Hapoel Rišon iz Izraela, prije nego što se 2020. godine vratio u Slogu. Jedno vrijeme nastupao je i za reprezentaciju BiH.

Tim iz Doboja i ove sezone ima visoke ambicije.

"Mi smo Sloga i uvijek težimo da smo u samom vrhu. Trenutno je stanje na tabeli takvo kakvo jeste, ali sve se to može brzo promijeniti. Malo je ekipa koje nisu gubile bodove, tako da su nam ambicije i dalje sam vrh tabele i nadam se da ćemo to ostvariti. Naravno da će nam cilj ponovo biti da se nađemo u Evropi, ali želimo da i ove sezone doguramo što dalje na međunarodnoj sceni. Vjerujem da možemo da se nosimo sa ekipom Konversana i daćemo sve od sebe da prođemo dalje."

Slično razmišlja kao i trener Dejan Vasilić, koji smatra da će podmlađeni tim Sloge napredovati iz meča u meč i da će mladi rukometaši, kojih je mnogo u sadašnjem "rosteru", moći mnogo toga da nauče od iskusnijih igrača poput Dejanovića.

"Krenuli smo dobro osvajanjem Kupa Republike Srpske, atmosfera je bila na visokom nivou, nakon čega su krenuli pehovi. Par jako bitnih igrača bilo je van stroja i to nas je poremetilo kada su došle teške utakmice. Ove godine igrački kadar nam je šarolik, imamo dosta mladih igrača koji tek treba da stasaju i to je dobra stvar za klub. Njihovo vrijeme tek dolazi i uz nas starije i iskusnije treba da uče, ali svakako da je za sve potrebno vrijeme", jasan je Dejanović.

"Crveno-bijeli" će večeras od 20 časova trenirati u dvorani "Pala San Đakomo", gdje će u petak od 19 i subotu od 18.30 časova igrati mečeve sa Konversanom.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC