• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Sloge Dejan Vasilić ponosan na svoj tim: Svaka pobjeda u Evropi je velika škola za našu mladu ekipu

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Rukometaši dobojske Sloge sezonu su započeli osvojenim Kupom Republike Srpske, zabilježen je i odličan rezultat u prvom evropskom dvomeču, dok će dobre rezultate na međunarodnoj sceni pokušati da "prekopiraju" na prvenstvo, gdje stvari za sada ne idu po planu.

 dejan vasilić rk sloga doboj za mondo o nastupu u evropi, domaćem prvenstvu i ambicijama Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Poslije 13 sati puta, rukometaši dobojske Sloge stigli su u Peskaru, gdje će se odmoriti i prenoćiti, a u četvrtak ih očekuje putovanje dugo 340 km do Barija, odnosno Konversana.

Tamo će u petak i subotu igrati dvomeč sa istoimenim italijanskim šampionom, koji je u sezoni 2020/21 osvojio sve domaće trofeje. Osim titule u Seriji A, u klupske prostorije stigli su i pehari iz Kupa i Superkupa Italije.

Možda će vas zanimati

I pored dugog puta koji će preći (ukupno skoro 1.500 km), u taboru Sloge vlada izuzetno pozitivna atmosfera i svi u klubu vjeruju da će i nakon Italije nastaviti ovogodišnji put na međunarodnoj sceni.

"Večeras ćemo u Peskari imati jedan relaksirajući trening, a sutra nas očekuje nastavak puta prema Bariju, odnosno Konversanu. Tamo ćemo pred dvomeč sa Konversanom imati trening, a iako oba meča igramo u gostima, očekujemo dobre partije i plasman u treće kolo", rekao je za naš portal Dejan Vasilić, trener Sloge.

Stanje u ekipi je dobro, ali ima i sitnih problema.

"Imamo nekoliko rovitih igrača, ali nadamo se da će biti spremni za petak i subotu. Ali, ko god od igrača bude na terenu, ako damo svoj maksimum, mislim da možemo zabilježiti dobar rezultat", optimista je mladi stručnjak.

Nakon trijumfa u dvomeču sa estonskim Viljandijem u prvom kolu EHF Evropskog kupa, žrijeb je "spojio" Slogu i Konversano, a dovogorom dva kluba odlučeno je da oba meča budu odigrana na tlu Italije. Kako kaže Vasilić, uspjeli su skautirati narednog rivala.

"Uspjeli smo da pogledamo određene snimke, iz Superkupa Italije i prvenstva, tako da smo upoznati sa njhovim kvalitetom, vrlinama, ali i manama. Nadamo se da ćemo uspjeti da iskoristimo neke naše prednosti i da ćemo doći do povoljnog rezultata."

Izvor: MONDO

Start sezone za Slogu bio je odličan. Osvojen je Kup Republike Srpske, na prvoj međunarodnoj prepreci eliminisan je Viljandi, ali u Premijer ligi BiH stvari nisu tako dobre. Dobojlije su u pet uvodnih rundi domaćeg prvenstva zabilježile samo jedan trijumf, uz čak četiri poraza, pa taj rezultat sigurno ne može zadovoljiti nikog u taboru "crveno-bijelih".

"Raspored je bio izuzetno težak. Osvojili smo Kup RS, imali smo dalek put u Estoniju, a odigrali smo i dosta jakih domaćih utakmica. Mnogo više nego što smo imali treninga. Pratile su nas i povrede zbog zgusnutog rasporeda i to je jedan od razloga nešto lošijeg starta. Imamo i nekoliko mlađih igrača koje forsiramo, ali mislim da ćemo se u narednom periodu trgnuti i vratiti na pravi put", pojašnjava Vasilić situaciju u taboru Sloge.

"Ambicije su nam da budemo u gornjem dijelu tabele, da pokušamo ponovo biti u vrhu i izboriti Evropu. Na međunarodnoj sceni svaka pobjeda je dobrodošla i to je velika škola za našu mladu ekipu."

DEJAN VASILIĆ

Iako i u Slogi kubure sa finansijama, kao uostalom i svi klubovi, Uprava kluba na čelu sa predsjednikom Vojislavom Rađom radi odličan posao.

"Kao i u svim sportskim kolektivima kod nas, stanje je teško. Ipak, Uprava se bori da nam omogući najbolje moguće uslove i obezbijedi sve ono što nam je potrebno. Sada smo konstantno u Evropi. Prije dvije godine igrali smo protiv Mašeke, a sada smo nakon dugo vremena uspjeli da eliminišemo prvu prepreku. Uspjeli smo da prođemo Estonce, a nadam se da ćemo napraviti još jedan veliki korak i da ćemo eliminisati i Italijane. To bi bio veliki rezultat za nas, ali i podstrek za što bolje rezultate u domaćem prvenstvu i na međunarodnoj sceni", zaključio je Vasilić.

Konversano i Sloga prvi meč odigraće u petak od 19 časova, a revanš je dan kasnije od 18.30. Oba susreta biće odigrana u dvorani "Pala San Đakomo" kapaciteta 4.000 mjesta.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC