Oni će igrati!

Ovo je sastav Zvezde za Mitjiland: Mijenja se formacija i vraćaju najbolji - samo jedna dilema Stankovića!

Autor Nebojša Šatara

Crveno-bijeli dočekuju Mitjiland u trećem kolu Lige Evrope, a Dejan Stanković je na konferenciji rekao da ima samo jednu nedoumicu.

Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda ima meč loptu za proljeće u Evropi! Pobjeda može da donese mnogo, a na konferenciji pred ovaj meč Stanković je rekao da ima samo jednu dilemu. Ona se vjerovatno odnosi na mjesto u defanzivnom dijelu veznog reda, a zbog problema koji je prethodnih dana imao Seku Sanogo.

Ipak, navijače Crvene zvezde ne treba da brine ova situacija, pošto djeluje da će srpski šampion biti u mnogo boljoj situaciji nego na prva tri meča u grupi. Do sada je uvijek bilo nekih problema, posebno u ofanzivnom dijelu tima, a sada bi na teren mogla da izađu četvorica najboljih ofanzivaca!

U Danskoj nije bilo Pavkova koji je imao koronu i Kataija koji nije mogao da igra zbog neobične situacije sa uzimanjem lijekova. Prije toga za Bugarsku nije putovao Katai, a Pavkov je bio na klupi, dok su u Beogradu protiv Brage igrali bez Milana Pavkova, sa Rišairom Živkovićem u napadu.

Neobična situacija za Dejana Stankovića.

Tek u četvrtom kolu grupne faze, protiv Mitjilanda na stadionu Rajko Mitić, po prvi put može na teren da izvede četvoricu najboljih ofanzivaca svog tima!

I vjeruje se da će baš tako biti. Potpuno oporavljeni Pavkov počinje umjesto Loisa Dionija, a iza njega biće linija Ivanić-Katai-Ben, gledajući s lijeva na desno.

Posebno će pod lupom biti nastup Aleksandra Kataija, koji je danas bio pred medijima na konferenciji. On bi mogao da postigne gol na 10. utakmici u nizu.

Što se tiče ostatka ekipe, ne bi trebalo da bude mnogo promjena. Zvezda se vraća u formaciju sa četiri defanzivca, pa će ispred Borjana biti štoperi Dragović i Degenek, kao i bekovi Gobeljić i Rodić. Ponovo će Kanga biti motor tima, a jedini neizvjestan za sutra je Seku Sanogo, koji trenira slabijim intenzitetom, pa bi njega mogao da zamijeni Njegoš Petrović. Ipak, očekuje se da iskusni fudbaler iz Obale Slonovače bude spreman za veoma važan evropski meč Zvezde!

Poslije mnogo vremena crveno-bijeli će zaigrati u najjačem sastavu!

Sastav za Mitjiland: Borjan - Gobeljić, Dragović, Degenek, Rodić - Sanogo, Kanga - Ben, Katai, Ivanić - Pavkov

(MONDO)