Fudbal

Dobra vijest za "zmajeve": Remi Ukrajine pred gostovanje u Zenici!

Autor Haris Krhalić

Bugari tvrd orah za Ukrajince u Odesi.

Izvor: tanjug/AP Photo/Mihai Barbu

Reprezentacija Ukrajine odigrala je 1:1 protiv Bugarske u prijateljskom meču koji im je poslužio kao provjera pred duel protiv "zmajeva" u Zenici.

Ukrajina je u prvom poluvremenu u potpunosti razbila svog protivnika i imali su čak 18 šuteva prema golu, od čega šest u okvir, ali nisu uspjeli postići pogodak.

U finišu prvog poluvremena, nakon katastrofalne reakcije odbrane Ukrajine, Bugarska dolazi u vodstvo preko Kirilova.

Nastavak meča donio je preslikanu situaciju iz prvog poluvremena. Ukrajina je napadala, Bugarska se uspješno branila sve do 80. minute kada je Stepanenko pogodio za 1:1 i tako spasio svoj tim poraza.

Ukrajinci sada čekaju duel protiv BIH u utorak u Zenici, a prije toga biće odigran duel "zmajeva" i Finske, nakon kojeg će biti poznate pozicije pred posljednje kolo.

Računica "zmajeva“ je, međutim, jasna. Potreban nam je trijumf nad Finskom i minimalno bod protiv Ukrajine u predstojećim duelima u Zenici i matematički ćemo osigurati plasman u baraž.

U slučaju remija protiv Finske, bili bismo u situaciji da moramo pobjediti Ukrajinu i osluškivati rezultat iz utakmice Finska – Francuska, gdje nam ne odgovara pobjeda domaćina.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt