• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slaven Musa pred Fince: Znamo sve o njima, nije samo Timo Puki opasan

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Pred fudbalerima Bosne i Hercegovine su još dvije utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo "Katar 2022" u kojima može osigurati plasman u baraž.

 BiH - Finska, izjava Slaven Musa pred meč Izvor: Promo/FSBiH

Rivali su Finska i Ukrajina, a za siguran plasman u doigravanje bh. timu su dovoljna četiri boda iz posljednja dva susreta grupe D, prenijela je agencija "Anadolija".

"Ono što smo planirali za prva tri dana smo odradili. Ostala su nam još danas i sutra dva treninga, rekao bih, udarna, taktička, tako da ćemo na njima prenijeti igračima sve naše zamisli za subotnju utakmicu, kako u napadačkom dijelu, tako i u defanzivnom. Mislim da ćemo sve to uspjeti napraviti na terenu i maksimalno se pripremiti za utakmicu s Finskom", rekao je Slaven Musa, pomoćnik u stručnom štabu reprezentacije BiH.

Prema njegovim riječima, stručni štab "zmajeva" detaljno je analizirao Fince i u subotu ne bi trebalo biti iznenađenja.

"Normalno je da smo ih analizirali, znamo sve o njima. To smo dopunili ovom zadnjom utakmicom koju su igrali protiv Ukrajine. Najveća opasnost, naravno prijeti od Tima Pukija, koji je njihov najbolji igrač. Međutim, osim Pukija imaju još nekoliko igrača na koje treba posebno obratiti pažnju, ali to ćemo u internom razgovoru igračima prezentovati. Nadam se da ćemo u subotu sve naše zamisli pokazati i na terenu", istakao je Musa.

Dodao je da je u ovom trenutku najbitnije da je većina reprezentativaca zdrava i spremna za duel s Fincima. Nastup kapitena Edina Džeke zbog povrede i dalje je pod znakom pitanja, ali su ostali igrači potpuno zdravi.

"Ako ostane tako, smatram da ćemo uz podršku naše publike odigrati kvalitetnu utakmicu, a onda naravno rezultat neće izostati", zaključio je pomoćnik selektora Ivajla Peteva.

Bh. fudbaleri susret protiv Finske igraće 13. novembra, a protiv Ukrajine 16. novembra. Oba susreta se igraju na stadionu "Bilino polje" u Zenici.

Lider grupe D je Francuska s 12 bodova, Ukrajina ima devet (utakmica više), Finska osam, Bosna i Hercegovina sedam, a Kazahstan tri boda (+1).

(mondo.ba/agencije)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC