• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Uspjeli smo da vratimo vjeru!" Bh. reprezentativci optimistični pred Finsku: Motivišemo jedni druge!

Autor Dragan Šutvić

Samo tri dana ostalo je do sudara na Bilinom polju.

 svjetsko prvenstvo 2022 kvalifikacije bih finska najava rahimić sušić saničanin Izvor: FS BiH, nfsbih.ba

Članovi stručnog štaba i reprezentativci Bosne i Hercegovine spremni su i optimistični pred susret sa Finskom, koja je prva prepreka na putu do baraža za Svjetsko prvenstvo u Kataru naredne godine.

U razgovoru sa novinarima, trener Elvir Rahimić i igrači Mateo Sušić i Siniša Saničanin ponovo su istakli odličnu atmosferu u reprezentaciji koja im daje nadu u pozitivan rezultat u subotu.

Možda će vas zanimati

Rahimić je govorio o trenutno najvažnijoj temi pred utakmicu - zdravstvenom stanju kapitena Edina Džeke.

"Svi se nadamo da će biti spreman za ove utakmice. Oporavak ide odlično. Džeko ide na procedure i ima posebne treninge. Stručni štab vjeruje i nada se da bi Džeko mogao igrati", rekao je Rahimić.

Nakon povrede Elvisa Sarića, poziv je dobio Kenan Kodro koji će danas doći u Sarajevo gdje će se priključiti pripremama.

Rahimić je istakao da svi ostali igrači rade maksimalno uz atmosferu koja je na najvećem nivou.

"Svjesni smo kakve su utakmice ispred nas i nadamo se da ćemo psihički i fizički biti spremni i na tome radimo svaki dan", rekao je Rahimić.

Prokomentarisao je i pisanje finskih medija o sigurnosnoj situaciji u BiH i mogućem odigravanju utakmice na neutralnom terenu, rekavši da Finci vjerovatno žele skrenuti pažnju na "nebitne stvari i gluposti".

"Moguće da pokušavaju da nas unervoze jer je i njima posljednja šansa. Pokušaće na sve načine da nas nervoze mada mi ne gledamo na to. Imamo svoj program rada i najvažnije nam je da je atmosfera na najvećem nivou. Bolji smo od Finske, od sviju (smijeh op.a). Ne treba da potcjenjujemo protivnika niti sebe", rekao je Rahimić.

Mateo Sušić uvjeren je da će ekipa iskoristiti odličnu atmosferu u kojoj se nalazi.

"Nadamo se dobrim rezultatima na narednim utakmicama. Svaki igrač jedva čeka utakmicu i pune tribine u Zenici. Posljednjih godina je bila slabija atmosfera oko reprezentacije što se tiče navijača, ali smo u posljednjim utakmicama uspjeli da vratimo vjeru u nas i u baraž i da možemo izboriti odlazak na SP. Idemo korak po korak i vjerujem da uz pomoć navijača u tome možemo da uspijemo", rekao je Sušić.

Štoper bh. reprezentacije Siniša Saničanin je rekao da ne razmišlja o eventualnom žutom kartonu koji bi rezultirao suspenzijom na utakmici protiv Ukrajine.

"Ulazim u utakmicu maksimalno spreman i koncentrisan i nadam se da neće biti tog kartona i da ćemo ostvariti pozitivan rezultat", rekao je Saničanin.

Na Bilinom polju će voditi bitku sa najopasnijim igračem Finske Temuom Pukijem.

"Puki je klasa i sada ćemo više obratiti pažnju na njega. Imamo svoje adute, dobru ekipu i reprezentaciju i nadam se da neće biti problema. Trenutno je dobra atmosfera, pred svaku utakmicu imamo istu priču i motivišemo jedni druge da shvatimo da će dobar rezultat biti dobar za nas i čitavu naciju. Poslije dužeg vremena tribine će biti šune, to nam mnogo znači. Navijači su 12. igrač i nadam se da će nas pogurati ako bude teško", istakao je Saničanin.

Duel BiH i Finske će biti odigran 13. novembra u 15 časova, dok je meč BiH - Ukrajina na rasporedu tri dana kasnije u 20.45 časova.

Izvor: Promo/FS BiH

AMEL TUKA POSJETIO FUDBALSKI SAVEZ BiH

Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka posjetio je danas Fudbalski savez Bosne i Hercegovine gdje se sastao sa generalnim sekretarom Adnanom Džemidžićem i njegovim saradnicima.

"Zahvaljujem Fudbalskom savezu BiH na pozivu. Uvijek mi je drago kad imam priliku da podržim Zmajeve, pogotovo u ovako važnim utakmicama. Navijaću svim srcem za naše reprezentativce i ne sumnjam da će ostvariti plasman u baraž. Želim puno sreće "Zmajevima" i Fudbalskom savezu u susretima sa Finskom i Ukrajinom", rekao je Amel Tuka.

Adnan Džemidžić je zahvalio Tuki na podršci i poklonio mu dres reprezentacije BiH, saopšteno je iz FS BiH.

(mondo.ba/agencije)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC