• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od Zvezdinog pleja do centra Mege: Najbolja petorka ABA lige - ko ima indeks 40, ima i zakucano mjesto pod košem!

Autor Haris Krhalić

Kolumnista MONDA Miloš Jovanović i ove nedjelje je sastavio najbolju petorku Jadrana. Pročitajte ko je sve čini.

 Miloš Jovanović petorka kola Izvor: MN PRESS

Danas je srijeda, a u srijedu je vrijeme za zna se šta – nova Šesta lična petorka kola. Ovaj put imamo šareno društvo i neke momke koje nismo sretali ranije, pa hajde da se i upoznamo.

Organizator igre ove sedmice je bek Crvene zvezde Nejt Volters. Volters je u Zadru ponovo iznio veliki dio posla u plejmejkerskom segmentu, i bio je jednako efikasan kako u napadanju obruča (14 poena, 6 od 8 iz igre), tako i u razigravanju svojih saigrača (10 asistencija). Pored toga, imao je i četiri skoka i jednu ukradenu loptu, a njegova ekipa imala je velikih plus 27 kada je on bio na parketu.

Volters sada može malo i da odahne jer će dolazak Stefana Markovića, kao i povratak Nikole Ivanovića sigurno malo stabilisati tu poziciju u Zvezdi, ali sumnjam da trener Radonjić može da zamjeri ako još koji put ponovi ovakvu partiju.

Izvor: MN PRESS

Na šuteru, izbor je pao na Marka Jeremića. Bek Mornara, koji je prethodno u karijeri nastupao za Napredak iz Kruševca i FMP, bio je ključni čovjek u zlata vrijednoj prvoj pobjedi svoje ekipe. Ubacio je 19 poena, od čega čak pet trojki iz svega sedam pokušaja, a dobrim šuterskim brojkama dodao je i dva skoka i jednu ukradenu loptu.

Izvor: MN PRESS

Nisko krilo je Edo Murić, igrač Cedevita Olimpije. Murić se ne može pohvalititi konzistentnim partijama ove sezone – štaviše, protiv Splita je prvi put "iskočio" u dvocifreni poenterski učinak. Međutim, njegove dobre brojke nagoveštaj su ne samo njegovog već i kompletnog timskog oporavka, a Edo konkretno je ovaj put ubacio 16 poena (7/9, dvije trojke), uhvatio osam skokova i ukrao tri lopte.

Sve to za samo 18 minuta igre, dovoljno za indeks 24 – dobro došao nazad, Edo!

Izvor: MN PRESS

Pod košem, ove nedjelje imamo "tornjeve blizance". Nominalni krilni centar je Kenan Kamenjaš, koji je nakon jednonedjeljnog "posta" ponovo dobio pravu podršku sa bekovskih pozicija i odgovorio na najbolji mogući način. Kamenjaš, koji nastupa za Derbi SC, je upisao 15 poena (6 od 8 iz igre) uz deset skokova i tri asistencije, a imao je i po blokadu i ukradenu loptu.

Visoki Sarajlija u ovoj ABA sezoni inače ima prosjek od 65,4 odsto za dva poena i to je nešto što će "studenti" morati što više da koriste kako sezona bude odmicala.

Izvor: MN PRESS

Na kraju, tu je i Megin Karlo Matković, zvanični MVP ovog kola. Matković je briljantnom partijom podigao svoju ekipu do pobjede protiv Budućnosti – 35 minuta, 26 poena (11/15, 4/4 penali), 12 skokova, pet asistencija, dvije ukradene i blokada, iliti prosto rečeno – indeks 40.

U podkastu smo nekoliko puta istakli da ovo može biti Matkovićeva sezona, a njegovi prosjeci (13.1 poena, 6.7 skokova) na tako nešto za sada i ukazuju.

Izvor: MN PRESS

Bilo je, kao i svake sedmice, i ove kandidata. Zek Ledej je imao 18 poena i 7 skokova, Nikola Kalinić je imao samo jedan promašaj iz igre i indeks 23, dobro je odigrao i Luka Mitrović...ali ima vremena za njih. Ove nedjelje, petorku čine ovi momci:

PG Nejt Volters
SG Marko Jeremić
SF Edo Murić
PF Kenan Kamenjaš
C Karlo Matković

Do sljedeće nedjelje!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC