• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta Stefan Marković donosi Crvenoj zvezdi: Najjače oružje je još jače, sada je na redu napad (VIDEO)

Autor Haris Krhalić

Novi plejmejker se pridružio crveno-bijelima i dodatno osnažio odbranu ekipe, koja je zaštitni znak pod Dejanom Radonjićem. Za napad se još traže rješenja.

 Edin Avdić Miloš Jovanović Šesta lična podkast Izvor: MN PRESS

Iskusni plejmejker Stefan Marković vratio se u Srbiju poslije 11 godina i zadužio opremu Crvene zvezde.

Ugovor je potpisao u ponedeljak pred ponoć, a u međuvremenu se priključio ekipi Dejana Radonjića, za koju će debitovati poslije ljekarskih pregleda.

Osvajač srebra sa Srbijom na prvenstvu Evrope, svijeta i na Olimpijskim igrama u Riju biće značajno pojačanje za crveno-bijele, a u najnovijoj epizodi MONDO podkasta "Šesta lična", u razgovoru Miloša Jovanovića i Edina Avdića bilo je reči i o tome šta će donijeti ekipi.

"Stefan Marković je sa svojih 197 centimetara visok igrač na tim pozicijama, čvrst, igra dobru odbranu... Zvezda je godinama pokušavala da ga angažuje. Uklapa se u tom smislu jako dobro, zašto bi propustio da dovedeš Stefana Markovića? Taj profil igrača ti je potreban, domaći igrač, sa reputacijom, bivši reprezentativac, igrao po jakim klubovima u Evropi, nije uspio da nađe inostrani angažman. On je, što kažu, igrač zadatka, odigraće iz pikenrola, podijeliće neke pasove, može da brani tri pozicije", rekao je Edin.

Izvor: MN PRESS

Marković će svakako imati ulogu i napadu.

"Zvezda vjerovatno računa sa Stefanom Markovićem da pronađe neka rješenja. Kroz karijeru su njegovi procenti šuta od 30 do 35 odsto, ali mislim da će Marković vjerovatno da rasteretit Holinsa i Voltersa, koji se nisu ove godine nagledali otvorenih šuteva, pogotovo Holins", dodao je Miloš.

Kao što je i predsjednik kluba Nebojša Čović rekao - Zvezda ostaje u potrazi za rješenjima na pozicijama 'kombo' beka-šutera i centra, pošto je izvjesno da Maiku Cirbesu neće biti ponuđen ugovor do kraja sezone.

Takođe, Markovićev dolazak dovešće i do promjena u ekipi.

"Evidentno je da neko ispada iz rotacije, vidjećemo ko i vidjećemo u kakvom je stanju Nikola Ivanović, koji bi trebalo da igra protiv Asvela. Čeka se još i Vajt i sve u svemu, to je sada dosta igrača. Tu su Volters, Holins, Marković, Ivanović, Dobrić, Lazić, Lazarević... Baš je, što bi se reklo, 'nakrcana' spoljna linija, a sada ide podjela uloga, uigravanje. Čekaš Davidovca da se probudi, da li može da se probudi? U ovoj koncepciji tima odbrana nije sporna, ali potrebna je doza nepredvidljivosti u napadu, potrebno je da se tu nešto desi, da neko izmisli poene. Ko će da bude taj?", zapitao je Edin.

JOŠ SE TRAŽI RJEŠENJE ZA NAPAD

Izvor: MN PRESS

"Kad treba neko da preuzme i da pogodi dvije trojke, u ovom trenutku niko nije u toj formi. Možda bi i Dobrić mogao da uzme tu povredu, ali i on traži svoju formu, imao je povredu, probleme. Ipak, realnost je da još nemaš igrača koji je šuterski izuzetan. Simonović je u jednoj sezoni sa uloge lažne četvorke pogađao sve i svašta, ali on je sada u godinama. Ne mora to da bude pozicija 'jedan-dva'. I sa 'tri-četiri' može to da dođe, ko god može da pogodi, samo da može da veže odbranu".

Crveno-bijeli su u poslednjoj utakmici protiv Zadra nagovijestili bolji napadački ritam, ali taj problem i dalje postoji.

"Šteta što ostaje nenagrađena ovakva odbrana Zvezde, koja ostavi Panatinaikos na 48 poena, što je umijeće. Ti ne možeš u ABA ligi i Evroligi da odigraš odbranu i da računaš na veliki broj lakih poena. Toga nema. Pogledaj utakmice najjačih timova, niko nikoga ne može da potrči. U igri 'pet na pet' moraš da pronađeš rješenje", dodao je Avdić.

Poslušajte MONDO podkast o Zvezdi, Partizanu, ABA ligi...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC