• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ako ne bude Džeke, biće Miralema Pjanića! On zna kako treba sa Fincima - dosad je tri puta pogađao!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

I dalje je kapiten Bosne i Hercegovine Edin Džeko pod upitnikom nastupa protiv selekcije Finske u subotu (15.00) na "Bilinom polju", ali sigurno će igrati Miralem Pjanić, koji je najbolji strijelac protiv ove selekcije.

 Miralem Pjanić najbolji strijelac BiH u duelima sa Finskom Izvor: MONDO/Samir Cacan

"Zmajevi" imaju pozitivan omjer protiv Finske, s obzirom da su od četiri dosadašnje međusobne utakmici slavili dva puta, jednom izgubili i jednom odigrali neriješeno.

Prvi put BiH je dočekala Finsku u prijateljskoj utakmici 28. aprila 2004. godine i u Zenici zabilježila minimalnu pobjedu pogotkom Zvjezdana Misimovića, koji je finsku mrežu u 88. minutu pogodio glavom, što je u njegovoj karijeri bila rijetkost.

Vedin Musić je centrirao u kazneni prostor, a aktuelni direktor reprezentacije BiH, najviše skočio i pogodio za pobjedu "zmajeva".

...
Izvor: Youtube/BiHSoccercom

Drugi i to mnogo ubjedljiviji trijumf desio se prije dvije godine u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine, takođe na "Bilinom polju".

Tadašnji izabranici Roberta Prosinečkog su do nogu potukli Fince rezultatom 4:1, a junak pobjede bio je dvostruki strijelac Miralem Pjanić.

...
Izvor: Youtube/Palloliitto

On je mrežu finskog golmana Lukaša Hradeckog pogodio u 37. minutu iz penala, a potom i u nastavku na asistenciju Gojka Cimirota. Pogotke za BiH još su dali Izet Hajrović i Armin Hodžić.

Nešto ranije u istim kvalifikacija kapiten i najbolji strijelac u istoriji Finske Timo Puki je sa dva gola potopio BiH u Tampereu, a jedini remi se dogodio u okviru aktuelnih kvalifikacija za Mundijal 2022. godine u Kataru.

Ovog puta u Helsinkiju (2:2), opet je dvostruki strijelac bio Timo Puki, dok su golove za BiH postigli Miralem Pjanić i Miroslav Stevanović.

...
Izvor: Youtube/Palloliitto

Aktuelni fudbaler Barselone, koji je na pozajmici u turskom Bešiktašu, sa ukupno tri gola je ubjedljivo najuspješniji igrač "zmajeva" u sudaru sa Fincima.

Tako da BiH ima adute uprkos eventualnom izostanku Edina Džeke zbog povrede, mada se svi u bh. taboru nadaju da će kapiten i centarfor Intera ipak istrčati u subotu na "Bilino polje".

Meč između BiH i Finske počinje u 15.00, a pravdu će dijeliti engleski arbitri na čelu sa Majklom Oliverom.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC