• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Engleski sudija dijeli pravdu na "Bilinom polju": Svirao čuveni penal u Ligi šampiona i Zvezdu na početku riješio muka!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Sudije iz Engleske arbitriraće u Zenici, gdje će fudbaleri Bosne i Hercegovine dočekati Finsku u kvalifikacijama za Mundijal 2022. godine u Kataru.

 Majkl Oliver sudi meč BiH - Finska Izvor: FACUNDO ARRIZABALAGA/EPA

Jedan od dva ključna susreta u trci za plasman u baraž za Svjetsko prvenstvo, "zmajevi" igraju na "Bilinom polju" protiv selekcije Finske u subotu s početkom u 15 časova.

Za tu utakmicu delegirane su engleske sudije, na čelu sa Majklom Oliverom, kao glavnim arbitrom.

Njegovi pomoćnici će biti Stjuart Bart i Sajmon Benet, četvrti sudija je Kris Kavana, a u VAR sobi će biti Nil Dejvis.

Inače Majkl Oliver je svjetskoj javnosti najpoznatiji po sviranom penalu za Real Madrid u revanšu četvrtfinala Lige šampiona protiv Juventusa, koji je odigran 11. aprila 2018. godine.

"Kraljevski klub" je slavio u Torinu (0:3), a kad je na "Santjago Bernabeu" Juve poveo istim rezultatom i kad se činilo da će utakmica ući u produžetke, Oliver je pokazao na bijelu tačku za Real Madrid nakon što je Mehdi Benatija oborio Lukasa Vaskeza u kaznenom prostoru.

Uzalud su protestovali "bjankoneri", posebno tadašnji kapiten Đaluiđi Bufon, koji je zaradio crveni karton, pa je na gol stao Vojćeh Šćešni. Međutim, Kristijano Ronaldo je bio neumoljiv, pogodio je iz jedanaesterca i odveo Real Madrid u polufinale.

Nakon toga su uslijedile prijetnje supruzi engleskog arbitra (Lusi Oliver), zbog čega je policija vodila istragu. Čak su na njihovoj porodičnoj kući lupali na vrata i vrijeđali sudiju, a zbog komentara na njegov račun, sankcionisan je i Bufon sa tri meča zabrane nastupa.

Ove godine, dijelio je pravdu na finalu FA kupa između Čelsija i Lestera, koji je po prvi put u 137. godišnjoj istoriji pripao "lisicama". Strijelac jedinog pogotka na "Vembliju" bio je Juri Tilmans.

Takođe, sudio je i revanš utakmicu Lige Evrope između Kluža i Crvene zvezde i praktično već na samom početku razriješio sve dileme oko prolaska u dalje takmičenje s obzirom da je poslije beogradskih 4:0, na startu revanša u Rumuniji dosudio penal za crveno-bijele, koji je u gol pretvorio Aleksandar Katai.

Inače, Zvezda je slavila i u Rumuniji rezultatom 1:2.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC