Fudbal

BiH "iz dvojke u keca" na Grbavici: "Zmajići" stigli do pobjede nad Crnogorcima u 90+2!

Autor Dragan Šutvić

Mlada reprezentacija BiH upisala je drugi trijumf u kvalifikacijama za EURO 2023.

Izvor: Promo/FS BiH

Mlada reprezentacija BiH upisala je ove večeri drugu pobjedu u kvalifikacijama za EURO 2023!

Tim Slobodana Starčevića na stadionu Grbavica ukrstio je koplja sa selekcijom Crne Gore, koja je poražena na stadionu Željezničara golom u drugom minutu nadoknade drugog poluvremena!

BiH – CRNA GORA 1:2 (0:1)
/Memić 61, Savić 90+2 - Krstović 42/

Na stadionu Željezničara, borbe i sa jedne i sa druge strane u prvom poluvremenu, ali nije viđeno mnogo toga ni pred jednim ni pred drugim golom.

Igralo se u ogromnoj mjeri odvijala između dva šesnaesterca, tako da Belmin Dizdarević kao izbor BiH na golu i Danilo Nikčević kao čuvar mreže crnogorskog tima nisu imali mnogo posla do vodećeg gola Crne Gore, koji je postignut u 42. minutu.

Danilo Pešukić je centrirao sa desne strane, a najprisebniji pred golom domaćih bio je Nikola Krstović, napadač koji se u septembru preselio iz tabora Crvene zvezde u slovačku Dunajsku Stredu.

Ofanzivac rođen u Golubovcima ponikao je u lokalnoj Zeti, a potom je postao Član Crvene zvezde, koja ga je u protekle dvije i po godine slala na pozajmice upravo u matični klub, ali i Grafičar.

Od dolaska u slovačku ekipu odigrao je osam mečeva u najjačem rangu i postigao dva gola.

Praktično ni iz čega, Starčevićev tim došao je do "poravnanja".

Bez ijedne opasne situacije pred golom Crne Gore do tada, BiH je izjednačila – igrao se 61. minut kada je Nikčević odlučio da se poigrava pred svojim golom.

U tome je, ipak, pretjerao – loptu mu je ukrao ofanzivac slovenačkog Brava Amar Memić i poslao je u nebranjenu mrežu.

I onda, kada se očekivalo da dva tima podijele plijen - BiH dolazi do preokreta!

Vezni fudbaler Borca Amar Begić uputio je snažan udarac sa distance, lopta je pogodila stativu, a na nesreću Crnogoraca odbila se do napadača Čukaričkog Milana Savića koji je posprema u mrežu.

Utakmica, inače, za "zmajiće" nema rezultatski značaj, obzirom da su ranije izgubili šanse da se kao drugoplasirana selekcija nađu bar u baražu za prvenstvo Evrope koje se igra u Rumuniji i Gruziji.

Direktan plasman na takmičenju izboriće devet pobjednika kvalifikacionih grupa i najbolja drugoplasirana selekcija, dok će preostalih osam timova koji zauzmu drugu poziciju morati u doigravanje.

EURO 2023 - kvalifikacije

BiH - Crna Gora 1:2 (0:1)
/Memić 61, Savić 90+2 - Krstović 90+2/

Irska - Švedska (20.00)

BiH: Dizdarević, Osmić, Marjanović, Pavlović, Nikić, Đokanović (od 74. Bošković), Begić, Savić (od 90+3. Kujundžić), Tahrić (od 46. Memić), Drljo (od 46. Mešinović) Zubanović (od 46. Lukić).

CRNA GORA: Nikčević, Ražnatović, Babić, Perović, Pešukić (od 82. Latković), Divanović, Krstović (od 68. Brnović), Sijarić (od 82. minuta Striković), Vukotić (od 67. Rakonjac), Vukčević (od 60. Bojović), Krstović.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt