SENZACIJA

Ken za 6 nedjelja zaradi njihov godišnji budžet: Totenhemu se smije svijet zbog blamaže, Konte prozvao igrače!

Autor Dragan Šutvić

Dugo nisu ovako nisko pali...

Fudbaleri Totenhema ponovo su šokirali svoje navijače, ali ovoga puta na način koji niko nije mogao ni da pretpostavi.

Engleski premijerligaš izgubio je u četvrtak u Konferencijskoj ligi 2:1 od Mure, šampiona Slovenije, a jedan podatak odlično pokazuje koliko je to bio neočekivan ishod.

Totenhem je sa 10 igrača izgubio od Mure, slovenačke ekipe koja je prošle sezone prvi put u istoriji stigla do titule nacionalnog prvaka. Logično, prvi put su stigli i do grupne faze nekog UEFA takmičenja, a sada je trenutno petoplasirani tim Slovenije bacio na noge ekipu Antonija Kontea.

Neko je na društvenim mrežama odmah stigao da izračuna i vrlo zanimljiv podatak - samo Hari Kejn za oko šest nedjelja zaradi godišnji budžet Mure!

Kejn zarađuje oko 12.300.000 evra godišnje prema pojedinim izvorima, a za šest nedelja inkasira oko 1.400.000 evra. I tu je jasno u koliko finansijski podređenom položaju se nalazila slovenačka Mura pred ovaj susret.

Ni Antonio Konte nije baš mogao da vjeruje u ono što je njegov tim prikazao.

"Stvari nisu jednostavne, jer nivo Totenhema nije tako visok. Postoji velika razlika u odnosu na najbolje engleske timove. Toga treba da se plašimo. Ovdje sam da radim i da popravim situaciju", rekao je Konte pomirljivim tonom nakon užasnog rezultata u Sloveniji.

Totenhem je ranije ove godine doživio debakl i u Zagrebu, kada je Dinamo pobedom 3:0 izbacio iz ekipu Žozea Murinja iz Lige Evrope, a sada bi mogli da ispadnu i iz grupne faze Konferencijske lige...

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt