Fudbal

Veče za pamćenje u Napulju: Maradona dobio najveće poštovanje, a Napoli pregazio Lacio – Sergej i društvo nemoćni!

Autor Dragan Šutvić

Sjajan meč odigrao je Napoli, Lacio je doživio debakl!

Izvor: EPA-EFE/CESARE ABBATE

U večeri kad je na "Maradoni" otkriven spomenik legendarnom Argentincu, dušu navijača Napolija zagrijali su fudbaleri – koji su pregazili Lacio!

Već do desetog minuta tim koji je nekada trenirao sadašnji strateg Lacija Mauricio Sari postigao je dva gola, na ulasku u posljednju trećinu prvog dijela još jedan, a u finišu i četvrti, te stigla do 11. pobjede koja ju je, nakon kiksa Milana, učvrstila na prvom mjestu!

Napoli – Lacio 4:0 (3:0)
/Zjelinski 7, Mertens 10, 29, Ruiz 85/

Više od 40.000 pokislih navijača na "Maradoni" prvo je obradovao Pjotr Zjelinski koji je odbijenu loptu, nakon što se Dris Mertens našao na zemlji nakon duela sa Frančeskom Aćerbijem, pospremio u mrežu, da bi samo tri minuta kasnije najbolji strijelac u istoriji Lacija poslije sjajnog driblinga "zakucao" loptu iza leđa Pepea Rejne!

Nakon drugog gola domaćih, Sergej Milinković-Savić i društvo su se nakratko probudili. David Ospina je odbranio udarac Luisa Alberta, potom je već spomenuti Aćerbi udarcem glavom pogodio okvir gola - a onda ih je ponovo "ohladio" Mertens.

Loptu mu je sa desne strane uputio Irving Lozano, a Belgijanac "iz prve" šutirao sa ivice šesnaesterca i majstorski pogodio mrežu.

Koliko je Napoli bio dominantan u ovom meču, dovoljno govori činjenica da se nekoliko minuta prije kraja, iz grla navijača domačih, čulo "OLE, OLE"…

… a baš negdje u tim trenucima tim Lučana Spaletija je i četvrti put zatresao mrežu Lacija – učinio je to, sjajnim udarcem iskosa sa desne strane, Fabijan Ruiz.

Inače, već pomenuti SMS igru je, odlukom trenera, igru napustio u 61. minutu, kada je mjesto na terenu prepustio Hrvatu Tomi Bašiću, dok se udarna igla Lacijala Ćiro Imobile, koji gleda u leđa Dušanu Vlahoviću na listi strijelaca, uklopio u sivilo ekipe...

Lacio je, i figurativno i bukvalno, doživio potop u Napulju, dok tifozi Napolija imaju mnogo razloga za sreću i ponos!

SERIJA A – 14. kolo

Udineze – Đenova 0:0

Milan – Sasuolo 1:3 (1:2)
/Romanjoli 21 – Skamaka 24, Kjer 33 autogol, Berardi 66/

Specija – Bolonja 0:1 (0:0)
/Arnautović 83 penal/

Roma – Torino 1:0 (1:0)
/Abraham 33/

Napoli – Lacio 4:0 (3:0)
/Zjelinski 7, Mertens 10, 29, Ruiz 85/

Igrano u subotu:

Empoli – Fiorentina 2:1 (0:0)
/Bandineli 87, Pinamonti 89 - Vlahović 57/

Sampdorija – Verona 3:1 (0:1)
/Kandreva 51, Berežinski 77, Muru 90 – Tameze 37/

Venecija – Inter 0:2 (0:1)
/Čalhanoglu 34, Martinez 90+6 penal/

Igrano u petak:

Kaljari – Salernitana 1:1 (0:0)
/Pavoleti 73 – Bonacoli 90/

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt