Fudbal

Krunić čestitao jesenju titulu Zrinjskom, a Jakirovića naljutili primljeni golovi! FOTO, VIDEO

Autor Nebojša Šatara

Zrinjski je u petak uveče razbio Leotar u posljednjem 19. kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine prije zimske pauze.

Izvor: FENA/Mario Obrdalj

"Plemići" su zahvaljujući banjalučkoj vezi Nemanja Bilbija - Danilo Šipovac deklasirali Trebinjce rezultatom 6:2 (2:0), ali je trener Mostaraca Sergej Jakirović ipak bio nezadovoljan zbog primljenih pogodaka.

"Mislim da smo profesionalno sa puno angažmana odigrali posljednju utakmicu. Jedino što me ljuti jesu dva primljena gola, ali razumijem da se greške mogu desiti. Mislim da idemo na zasluženi odmor i da se spremimo za narednu polusezonu", rekao je Jakirović za "Arenu sport".

Izvor: Promo/FK Leotar Trebinje

Njegov kolega sa klupe Leotara Branislav Krunić nije se previše nasekirao zbog ubjedljivog poraza u Mostaru.

"Zrinjski je bio dominantan čitavu jesenju sezonu, a tako je bio i danas. Nije dozvolio iznenađenje i ja im čestitam na zasluženoj jesenjoj tituli. Što se tiče naše ekipe, mi smo ono što smo i očekivali, a to je da budemo u priključku sa ekipama koje se bore za opstanak. Realno, bilo je teško danas očekivati bodove. Idemo sumirati ovu polusezonu, podvući crtu i napraviti planove za proljećni dio", izjavio je Krunić.

Zrinjski je ubjedljivo prvi na tabeli sa 48 bodova uz najbolju gol-razliku, najviše postignutih i najmanje primljenih golova.
S druge strane, Leotar je jesenji dio završio sa 16 osvojenih bodova.

(mondo.ba)