Fudbal

Čelsi dodatno oslabljen u u Sankt Peterburgu: Tuhel ostao i bez Hrvata zbog korona virusa

Autor Nebojša Šatara

Menadžer londonskog kluba Tomas Tuhel ima dosta problema sa rosterom pred posljednje kolo Lige šampiona.

Izvor: Profimedia

Vezni igrač hrvatske reprezentacije i Čelsija Mateo Kovačić pozitivan je na korona virus, objavili su iz redova aktualnog evropskog šampiona.

Kovačić je već danima van stroja zbog povrede tetive, a sada su hrvatskog igrača pogodili novi problemi.

"Imali smo loše vijesti s Kovom. Mateo je juče bio na treningu s velikim osmijehom i bilo mi je pravo zadovoljstvo vratiti ga. Na žalost, danas je bio pozitivan na korona virus i sada je u samoizolaciji", rekao je mendžer londonskog tima Tomas Tuhel.

Podsjetimo, Kovačić se povrijedio na treningu "plavaca" uoči ključnog ogleda s Rusijom za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kataru i van stroja je više od mjesec dana. Tek nedavno je počeo trenirati zbog teške povrede, a sada mora u samoizolaciju.

Čelsi u srijedu očekuje gostovanje kod Zenita u kojem će "plavci" loviti pobjedu za potvrdu prvog mjesta u grupi. Čelsi i Juventus su osigurali prolaz u osminu finala Lige šampiona, a o "jedinici" će odlučiti posljednje kolo. Londonski sastav je bolji u međusobnom omjeru s torinskom "Starom damom" pa im pobjeda u Sankt Peterburgu protiv Zenita sigurno donosi prvo mjesto.

Osim Kovačića, Tuhel u Rusiji neće moći računati niti na Žoržinja, N'Golo Kantea, Trevoha Čalobaha i Bena Čilvela.

"Sutra nam nedostaje nekoliko igrača. Čilvel je "aut", N'Golo takođe, Trevoh Čalobah je van stroja, Mateo Kovačić isto, kao i Žoržinjo" poručio je njemački stručnjak na klupi engleskog sastava.

"Još nismo donijeli sve odluke jer smo upravo završili trening prije putovanja, ali možda ćemo napraviti neke promjene jer moramo razmišljati i o Lidsu u subotu", dodao je Tuhel.

Čelsi se trenutno nalazi na trećem mjestu engleskog prvenstva sa 33 boda, dva manje od lidera Mančester sitija. Ispred "plavaca" je i Liverpul s 34 boda, prenijela je agencija "Fena".

(mondo.ba)