Šta sad?

Haos u Arsenalu - Arteta suspendovao najveću zvijezdu: Dao mu kapitensku traku, pa ga odstranio iz tima pred meč!

Autor Bojan Jakovljević

Od lošeg ka gorem u Arsenalu, ali ovakav potez niko nije očekivao.

Izvor: Profimedia

Arsenal je zaređao dva poraza i ispao sa mjesta koje vode u Evropu naredne sezone, a uz to se sada dešavaju novi probemi. 

Pred meč sa Sautemptonom izbio je skandal u ekipi jer su se prema navodima engleskih medija posvađali trener Mikel Arteta i najveća zvijezda tima Pjer Emerik Obamejang. Napadača iz Gabona nije bilo u sastavu za meč sa Sautemptonom zbog prekršaja. 

"Nažalost njega nema jer je prekršio disciplinu", kratko je prokomentarisao situaciju Arteta.

Napad Arsenala će bez Obamejanga predvoditi Aleksandar Lakazet, a po krilima će mu pomagati Gabrijel Martineli i Bukajo Saka.

Iako je u nekim ranijim sezonama Obamejang bio prva zvijezda Arsenala ove godine je jako loš i dao je samo četiri gola od početka sezone. Posljednji put je pogodio još u oktobru.

"Mislim da igramo veoma konstatno i mislim da neke stvari nisu za raspravu. Zbog toga on nije u timu danas", pojasnio je dodatno Arteta.

Da stvar bude gora, ovo je nastavak muke Arsenala sa kapitenima. Ranije je traku nosio Granit Džaka, ali je on poslije loših igara i sukoba sa navijačima zamijenjen. Zamenio ga je upravo Obamejang koji je u očajnoj formi, a sada i u sukobu sa trenerom.